24 d’octubre de 2020 24/10/20

Sueca commemorarà el Dia Mundial de l'Alzheimer

    L'Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer i altres demències de Sueca, AFASU, ha organitzat per a dilluns que ve, 21 de setembre, data en què es commemora el Dia Mundial d'esta malaltia, un acte simbòlic, molt limitat per les restriccions imposades per la pandèmia de la Covid-19, consistent en una xicoteta globotada, en la seu de l'associació, per part d'un grup reduït d'usuaris, a la qual assistiran l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, i la regidora d'Acció Social, Manoli Egea.

    “Enguany, a causa de la pandèmia, no podrem realitzar cap dels actes benèfics que celebrem tots els anys, com la globotada en la plaça de l'Ajuntament; mercats ambulants; taller Intergeneracional amb tots els col·legis de Sueca, Mareny de Barraquetes i El Perelló, etc. Per tot això, és un any molt difícil per a nosaltres, ja que no disposarem dels ingressos addicionals que suposen estes activitats, la qual cosa ens impedirà recaptar fons per als nostres usuaris i usuàries. Per això, necessitem més que mai la col·laboració de tots i totes per a continuar ajudant als nostres majors en les seues teràpies i tallers a fi d'evitar una major deterioració de les seues capacitats. Són especialment vulnerables en esta pandèmia mundial, així com els seus cuidadors-res/familiars que han tingut una sobrecàrrega i major responsabilitat”, ha explicat la presidenta d'AFASU, Elvira Oviedo. “Des de l'Ajuntament treballem per a col·laborar en tot el possible amb esta associació perquè entenem que necessiten una ajuda especial en tractar-se d'una malaltia tan important”, ha assenyalat la regidora d'Acció Social, Manoli Egea.

    En este mes de setembre, considerat el “mes de l'Alzheimer”, des d'AFASU volen reivindicar també “que la dependència dins de la llei no està salvaguardada i, fora de la llei, no està emparada”.

    Pujar