12 d’agost de 2020 12/8/20

Sueca celebrarà els pròxims 29 i 30 de juliol la festivitat dels Benissants de la Pedra

Sueca celebrarà els pròxims 29 i 30 de juliol la festivitat dels Benissants de la Pedra - (foto 1)

    El municipi de Sueca es prepara per a celebrar, els pròxims 29 i 30 de juliol, la tradicional festivitat dels Benissants de la Pedra, Abdó i Senent, seguint amb la tradició d'encomanar-se a estos patrons secundaris de la ciutat per a la protecció de les collites.

    Des de la Comissió de Festes han organitzat un programa d'actes que s'iniciarà el dilluns 29 amb el romiatge a peu des de l'església del Carmen fins a l'ermita de la Muntanyeta dels Sants. Una vegada allí, a les 19 hores, se celebrarà a l'aire lliure la tradicional missa i benedicció de les espigues d'arròs. En finalitzar, i després de retornar els sants a l'església del Carmen, a les 22 hores, es procedirà al seu trasllat novament en processó fins a l'església de Sant Pere Apòstol. Finalment, es dispararà un castell de focs d'artifici.

    El dimarts 30 se celebrarà una solemne missa concelebrada pels sacerdots de la ciutat a l'església de Sant Pere Apòstol. A continuació, tindrà lloc la processó pels carrers de costum acompanyada de la Societat Unió Musical de Sueca. Finalment, es dispararà també un castell de focs d'artifi.

    En tots els actes tindran un lloc preferent els xiquets que enguany han sigut nomenats Majorals en esta festivitat: Hugo Moreno, Leo Marqués, José Pascual Fortea, Hugo Tur, Sergi Piera, Vicent Ronda, Aarón Cuenca, Marc Atanasio, Miquel Rumbau, Marcos González, Aleix Viel i Vicent Ferri.  

    Pujar