25 d’octubre de 2020 25/10/20

S'obri el segon període de matrícula en els exàmens de la JQCV

  La Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià obrirà el pròxim divendres, 1 i fins el dilluns 11 de setembre, el segon període de matrícula per inscriure's als seus exàmens. Este any a Sueca, a l’IES Joan Fuster, es realitzaran les proves dels nivells, A2, B1, Grau Mitjà i Grau Superior.

  Aquells que s'inscriguen en este termini tindran dret a presentar-se només al segon període de la convocatòria, la que es celebrarà el pròxim mes de novembre.

  El nou model de la JQCV ja ha començat el camí per poder adaptar-se al Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües, amb sis nivells de certificació de valencià que seran els nivells: A1, A2, B1, B2, C1 i C2.

  A partir d’enguany, els nivells seran: nivell A1, fins ara era inexistent; nivell A2, corresponent al certificat denominat Coneixement Oral; B1, equivalent a l'Elemental; B2, també inexistent fins al moment; C1, equivalent al Grau Mitjà; i C2, corresponent al Grau Superior. Per obtindre l'A1 no caldrà presentar-se a cap examen, atés que sols s’acreditarà una sèrie d’hores de formació per les escoles d’adults municipals o les universitats.

  Tots aquells que estiguen interessats a matricular-se a les proves poden descarregar les sol·licituds des de la pàgina web:http://www.ceice.gva.es/doc046/jqcv/val/. En este portal, a més, podran trobar informació valuosa de cara a la preparació de les proves, i d'altra banda, també  les  instruccions per a la matriculació en el següent enllaç http://www.ceice.gva.es/va/web/jqcv/impreso-de-matricula. Aquells que realitzen les gestions via telemàtica es beneficiaran d'un 10% de descompte en la taxa dels exàmens.

   

  Pujar