6 de juliol de 2020 6/7/20

Pau Roselló aclareix que no va haver-hi acord mutu amb l'alcaldessa per a ser destituït de competències i sou

  La celebració de l'últim Ple ordinari de l'Ajuntament de Sueca va servir per a aclarir determinats detalls sobre la retirada de competències i sou al regidor de Compromís, Pau Roselló (Iniciativa). Va ser el propi edil qui va aclarir que mai va haver-hi acord mutu amb la primera autoritat, tal com va voler fer creure a l'opinió pública l'alcaldessa, Raquel Tamarit (Bloc), a través d'un ambigu comunicat de premsa.

  La intervenció de Roselló va venir a posar certes llums sobre el mar d'ombres en què s'ha vist embolicat el seu cessament fulminant i el funcionament del pacte de govern municipal de Compromís amb el sector de la dreta local representat pel GISPM.

  El "zasca" a l'alcaldessa del Bloc per part del regidor d'Iniciativa destituït en el sentit que no havien negociat la seua eixida del govern, es va veure incrementat quan l'edil va denunciar falta de confiança amb Raquel Tamarit i falta de transversalitat amb la resta de regidors des del minut un de la legislatura. En certa manera, l'alcaldessa havia aplicat el seu particular article 155 a la gestió de Roselló des de fa ja més d'un any.

  Tamarit, com a resposta a una pregunta d'una edil de l'oposició, no va poder amagar en aquest cas, com havia fet en el seu confús comunicat de premsa, que la seua decisió responia, entre altres aspectes, a una mala gestió econòmica dels diners de les regidories que gestionava Roselló, entre elles la de Festes.

  L'alcaldessa va intentar aclarir el mar de dubtes que ella mateixa havia generat centrant la justificació de llevar-li el sou i les competències al seu company amb que Roselló no estava al 100%. En aquest sentit, el portaveu socialista Dimas Vázquez, ironitza: "Resulta sorprenent i curiós que ara es puga mesurar científicament el percentatge d'operativitat d'un regidor". I afig: "Tal vegada per aqueixa justificació hauria de cessar de competències i sou a algun regidor més de l'equip de govern".

  Programació de les Festes Majors

  Els Socialistes de Sueca esperen que aquesta decisió, adoptada per l'alcaldessa en plena època de tancament de contractacions, no afecte a la programació de les Festes Majors. "Confiem que amb aquesta crisi de govern local, la qualitat dels nostres festejos no empitjore, i que els ciutadans no siguen els perjudicats de sempre per la mala gestió de l'ajuntament", afirma Dimas Vázquez, qui espera que "no isquen amb la cançoneta que 'la culpa fue del cha cha cha!'".

   

  Pujar