19 de gener de 2021 19/1/21

La Regidoria de Medi Ambient protegeix els nius d'oroneta

La Regidoria de Medi Ambient protegeix els nius d'oroneta - (foto 1)

    L'Ajuntament de Sueca, a través del departament de Medi Ambient, ha procedit a instal·lar esta setmana, concretament en la piscina municipal, una espècie de receptacles davall dels nius d'oroneta per a protegir-los de qualsevol agressió. Després de detectar l'aparició de diversos nius d'esta espècie, els funcionaris han estat treballant per a trobar una solució que evitara la caiguda dels excrements a les instal·lacions de la piscina, al mateix temps que protegira a este ocell i a les seues cries.

    “Amb la finalitat d'evitar que alguna persona destruïra els nius, davant la brutícia que pogueren produir, hem treballat per a trobar una solució. Gràcies a este receptacle de cartó aconseguim evitar la caiguda d'excrements i protegir a este animal. L'oroneta és un ocell que consumeix molta energia en passar gran part del dia volant. Esta energia l'obté en consumir sobretot mosquits, així que és un bon aliat per a l'ésser humà”, ha explicat la regidora de Medi Ambient, Carmen Pérez. Es calcula que un 15% dels mosquits es combaten gràcies a la fauna urbana, especialment a les oronetes.

    El receptacle de cartó està fabricat per l'empresa Birds Clean, i compta amb la recomanació de Seo Bird Life, la Societat Espanyola d'Ornitologia. Aniran acompanyats, a més, d'una cartelleria en la qual s'explicaran tots els beneficis que té esta espècie per a les persones.

    Però el projecte no acaba ací, ja que des del departament s'està elaborant també un cens dels nius d'oroneta existents en els edificis públics, en primer lloc, i privats en una segona fase, per a propiciar la seua protecció.

    Pujar