elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Policia Local de Sueca denuncia els insults abocats en xarxes socials per exercir les seues funcions

La Policia Local de Sueca denuncia els insults abocats en xarxes socials per exercir les seues funcions

    La Policia Local de Sueca ha denunciat davant Subdelegació de Govern els insults greus i personals que s'han abocat contra agents del cos en l'exercici de les seues funcions, el passat cap de setmana. Els fets van ocórrer en un xiringuito de la platja quan, alertats per les queixes veïnals, la Policia acudeix al lloc i, després de comprovar que l'amo del local no disposava dels permisos per a ambientació musical, li insten que apague la música per a no interferir en el dret al descans dels veïns. Des de la Policia remarquen que els responsables d'este tipus de locals estan prèviament informats dels límits de l'activitat que desenvolupen per a evitar molèsties al veïnat. Per tant, i sense que es produïsca cap contratemps eixa nit, després de l'actuació policial, els agents es van.

    Poc després comproven que dos persones, utilitzant les xarxes socials, els insulten de forma personal “pel fet d'haver exercit la nostra professió i el nostre treball de mediar entre el dret a la diversió d'uns i el dret al descans de tot ciutadà i ciutadana. Davant la gravetat dels qualificatius, hem decidit obrir diligències denunciant els fets, segons la Llei Orgànica de Seguretat Ciutadana que contempla infracció quan es produeix menyspreu o insult a l'autoritat en les seues funcions. Volem que algunes persones comprenguen que, en l'exercici de la seua llibertat d'expressió, tenen també uns límits”, han explicat des de la Policia.

    Este tipus de normatives ve a equilibrar les posicions subjectives del dret a l'exercici de llibertat d'expressió, dins d'una comunicació lliure, on tots aquells que es dirigisquen a un policia sense respectar el dret al “tracte respectuós, digne i adequat” que qualsevol persona mereix, poden incórrer en “actes humiliants, despectius o ofensius”. Les conseqüències econòmiques d'estos actes poden ser de fins a 600 euros. Des de la Policia Local de Sueca comprenen i comparteixen la llibertat d'expressió de les persones, igual que la crítica constructiva, de la qual es reatroalimenten servint-los a manera d'informació i participació ciutadana, però remarquen que este dret no pot suposar sobrepassar els límits. “Nosaltres mediem perquè no es vegen menyscabats els drets de la ciutadania i, per tant, algunes persones haurien d'entendre-ho i ser empàtiques en lloc de 'agredir-nos' verbalment utilitzant un mitjà de tanta repercussió. No es pot tolerar el 'tot val'”.   

    Pujar