8 de juliol de 2020 8/7/20

La Policia Local comença el curs de Seguretat Viària per als escolars

La Policia Local comença el curs de Seguretat Viària per als escolars - (foto 1)
  • Enguany també s'ha incorporat la cultura dels patinets dels quals un bon grapat de menuts en són usuaris

"Fomentar entre els menuts accions encaminades al desenvolupament de coneixements, hàbits i actituds necessàries que milloraran el seu comportament, tant com a vianants, passatgers i, en un futur, com a conductors de vehicles" és el principal objectiu del curs de Seguretat Viària per a escolars, segons explicà Carlos Ramírez, regidor de Seguretat Ciutadana.

La Policia Local de Sueca començà el passat divendres esta activitat lúdica i pedagògica per on passaran centenars de xiquetes i xiquets. Com a novetat enguany s'ha incorporat la cultura dels patinets, tan usats pels més menuts.

El curs es desenvolupa de manera teòrica, pràctica i en tallers. En la part pràctica, els mateixos menors són els encarregats de controlar situacions dels seus companys de classe en un circuit dotat de senyals de trànsit, una rodona i semàfors.

Els menuts, als quals se'ls dota d'uniformes de policies o jupetins grocs, segons el paper que desenvolupen en cada moment, estan atesos en tot moment per agents que els trauen de dubtes cada cop que es plantegen i per monitors.

"Des de l'àrea municipal de Seguretat Ciutadana pretenem anar més enllà i poder interactuar com a mediadors en altres tipus de realitats socials que viuen els nostres alumnes en les primeres edats i que d'ací a poc temps anunciarem detalladament", va concloure Ramírez.

Pujar