21 de gener de 2021 21/1/21

Les platges de Sueca acullen un simulacre de salvament per part de Creu Roja

Les platges de Sueca acullen un simulacre de salvament per part de Creu Roja - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Les platges de Sueca acullen un simulacre de salvament per part de Creu Roja - (foto 2)

  La platja del Pouet ha acollit este matí la realització d'un simulacre de salvament per part de Creu Roja amb la col·laboració de la Policia Local de Sueca. A l'acte han assistit l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, i el vicepresident local de Creu Roja a València, Pedro Redón. El responsable de Creu Roja ha assenyalat que “este tipus d'actuacions s'estan realitzant en totes les platges en les quals estem  presents i es tracta d'un exercici d'entrenament per als nostres tècnics i treballadors perquè, d'esta manera, estiguen preparats davant un cas real. A més de valorar els temps de resposta, es treballa la coordinació entre Creu Roja, Policia Local i, si fora necessari, també salvament marítim”, en paraules de Redón. Per la seua banda, l'alcalde de Sueca ha mostrat la seua satisfacció “per la rapidesa i el bon fer de tots els professionals que han participat; encara que esperem que no s'hagen de viure estes situacions en la realitat i que les persones siguen previngudes a l'hora d'entrar al mar, coneguen les seues condicions físiques i, sobretot, respecten el color de les banderes”, ha afirmat Vázquez. 

  En concret, el simulacre ha consistit en l'actuació dels equips davant una situació d'emergència viscuda per un banyista localitzat en la zona de bany a 150 metres de la vora. Després d'albirar el socorrista de la torre al banyista sol·licitant ajuda, es comunica al cap de platja mentre un segon socorrista procedeix a aproximar-se nadant fins a la zona amb la intenció d'atendre i mantindre a la víctima a flotació. El cap de platja activa, en primer lloc, la moto aquàtica més pròxima al lloc de l'incident i, a continuació, s'activa una ambulància perquè es dirigisca a la zona més pròxima al sinistre. A causa de les característiques del succés, el centre de coordinació de Creu Roja informa el 092 de la Policia Local i al 112. La Policia Local procedeix a buidar una zona de platja per al desembarcament de la víctima, evitant l'aproximació de curiosos i facilitant la intervenció dels mitjans sanitaris i terrestres. Mentre s'aproxima la moto aquàtica, el socorrista aquàtic atendrà la víctima mantenint-la a flotació. Després d'embarcar a la víctima i traslladar-la a la vora, és atesa pel personal mèdic i sanitari, i es valora el trasllat a l'hospital en cas de necessitat.

  Estos simulacres permeten avaluar els temps de resposta i millorar la coordinació entre els recursos que intervenen davant emergències en cada platja. Durant este estiu, Creu Roja ja ha realitzat un total de 480 rescats de persones en el litoral de la Comunitat Valenciana, han assenyalat des de l'organització, que ha tornat a apel·lar a la prudència per a previndre accidents, respectant el color de les banderes i les indicacions dels socorristes, amb especial atenció per a persones majors, malaltes i menors. 

  Creu Roja està present en 59 platges amb un desplegament diari de més de 400 professionals que treballen en els serveis de salvament i socorrisme per a diferents ajuntaments de les províncies d'Alacant, Castelló i València, entre ells el de Sueca.

  Pujar