27 d’octubre de 2020 27/10/20

Nous llocs de treball a Sueca amb l'ajut de programes de foment de l'ocupació

Nous llocs de treball a Sueca amb l'ajut de programes de foment de l'ocupació - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Nous llocs de treball a Sueca amb l'ajut de programes de foment de l'ocupació - (foto 2)
  Nous llocs de treball a Sueca amb l'ajut de programes de foment de l'ocupació - (foto 3)

  La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i el Servei Valencià d'Ocupació i Formació (SERVEF) han aprovat les sol·licituds de l'Ajuntament de Sueca per acollir-se als programes de foment d'ocupació EMCOLD i Salari Jove.

  L'Ajuntament de Sueca ha rebut una subvenció per valor de 42.424,41 euros per a la creació de llocs de treball. La subvenció assignada permetrà al consistori de la capital de la Ribera Baixa contractar durant 7 mesos, en contracte de pràctiques, cinc joves desocupats menors de 30 anys. Els interessats en optar a una de les places oferides hauran de constar com a demandants d'ocupació en el Centre SERVEF de Sueca i comptar amb la titulació requerida. A més, és requisit indispensable no haver estat contractat en pràctiques per un temps superior a 2 anys, en virtut de la mateixa titulació.

  Les places oferides són: Llicenciat/Grau en Dret (1), Llicenciat/Grau en Enginyeria Informàtica (1), Llicenciat/Grau en Periodisme (1), Tècnics Superiors en Administració i Finances (2). Tots els beneficiaris tindran un contracte setmanal de 40 hores a excepció del Llicenciat/da o graduat/da en Enginyeria Informàtica que treballarà 30 hores setmanals.

  D'altra banda, el consistori ha rebut també una subvenció per valor de 44.566,66 euros per desenvolupar al municipi el programa EMCOLD que es destinarà a la contractació de tres persones que realitzaran tasques d'assessorament per a la recerca d'ocupació, inserció laboral i millora de l'ocupabilitat.

  Els destinataris del programa han de ser, per tant, desocupats amb la titulació universitària de llicenciatura o grau i hauran d'acreditar una experiència laboral mínima de 2 anys en l'àmbit de l'orientació professional. El contracte serà a temps complet i la duració serà de 6 mesos.

  Aquells que consten com a demandants i vulguen optar a les places oferides en ambdós programes, no cal que demanen cita prèvia, la inscripció es realitzarà directament al departament d'informació del SERVEF. Pel que fa al procediment de selecció, en ambdós casos, serà el SERVEF l'encarregat de realitzar una selecció prèvia dels candidats i el SERVEF i el consistori faran la baremació dels candidats seleccionats, segons els criteris predeterminats per la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. Els candidats preseleccionats, tant per un programa com per l'altre, hauran de presentar a l'Ajuntament de Sueca, a més de la documentació que se'ls requerisca específicament, la declaració de la renda de 2015 de la persona preseleccionada i de tots els membres de la Unitat Familiar o la certificació dels ingressos per part de l'Agència Tributària de tots els membres de la unitat familiar. Els candidats preseleccionats en el programa EMCOLD, a més, hauran de presentar la vida laboral i els contractes de treball que acrediten l'experiència en el mateix tipus d'ocupació requerida.

  La prioritat del consistori és sumar tots els esforços possibles per millorar els resultats en la promoció i el foment de l'ocupació i ajudar, alhora, a reactivar l'economia local, per això, l'Ajuntament tracta d'adherir-se a totes les oportunitats que es brinden també des d'altres administracions en este sentit.

  Treball per a 56 persones desocupades a temps complet durant 3 mesos

  A més d'estos dos programes, l'alcaldessa, Raquel Tamarit, ha anunciat en el ple ordinari de novembre, celebrat este dijous, que l'Ajuntament de Sueca s'acull també al programa de foment de l'ocupació EMCORP. El consistori de la capital de la Ribera Baixa destinarà al voltant de 260.000 euros, que se sumaran a la quantia de 65.162,44 euros que aporta el SERVEF (Servei Valencià d'Ocupació i Formació) i a la subvenció que arribarà del Pla d'Ocupació de la Diputació de València, les bases del qual van ser publicades el passat 7 d'octubre i que s'estima que podria resultar al voltant de 30.000 euros com en el darrer any. El valor del pla d'ocupació serà d'un mínim de 355.496,91 euros. Els diferents projectes que té programat desenvolupar el consistori comportaran la contractació de vora 56 persones, abans que finalitze l'any, a jornada completa durant 3 mesos.

  Els interessats poden consultar i ampliar tota la informació relativa als tres programes en la pàgina web de l'Ajuntament de Sueca, a l'apartat d'ocupació i formació (oposicions i concursos).

  Pujar