elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

En marxa les obres per completar el centre integral d'atenció a persones amb discapacitat intel·lectual a Sueca

En marxa les obres per completar el centre integral d'atenció a persones amb discapacitat intel·lectual a Sueca
  MÉS FOTOS
  En marxa les obres per completar el centre integral d'atenció a persones amb discapacitat intel·lectual a Sueca - (foto 2)
  En marxa les obres per completar el centre integral d'atenció a persones amb discapacitat intel·lectual a Sueca - (foto 3)

  Les obres per completar el projecte integral d'atenció a persones amb discapacitat intel·lectual a Sueca ja estan en marxa. El futur centre, que pretén esmenar un dèficit del servei en la comarca, engloba la residència, el centre de dia especialitzat i el taller ocupacional. L'alcaldessa de Sueca i regidora d'Acció Social en funcions, Raquel Tamarit, ha estat supervisant este matí l'estat de les obres acompanyada per l'enginyer, els arquitectes i l'equip d'obra del projecte.

  Els treballs, que avancen a bon ritme, compten amb el suport de la Diputació de València. L'ens supramunicipal participa en el projecte en el finançament de les obres valorades en vora 2.280.000 euros. Hores d'ara, al llarg dels dos primers mesos de l'obra, s'ha procedit als treballs de demolició, moviments de terra i adequació de terrenys, cimentació i solera. A més, s'ha avançat ja l'estructura de l'edificació i s'ha preparat el sistema de connexió elèctrica i telefònica.

  Al llarg de les últimes setmanes, els representants del consistori han celebrat diferents reunions per avaluar l'evolució de la construcció del complex. L'alcaldessa i el regidor d'Educació, Vicent Baldoví, s'han reunit la setmana passada amb la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, per fer seguiment de la tercera fase de les obres del centre. En la trobada amb la diputada, els representants del consistori van traslladar-li la necessitat de seguir sumant esforços en la consecució del projecte. L'Ajuntament ha aconseguit arrencar així el compromís per part de la Diputació de València, que estudiarà i valorarà la demanda, a la qual Berenguer es va mostrar receptiva.

  La Generalitat Valenciana també participarà en este projecte oferint suport al consistori en el finançament del funcionament del centre, amb 80 places, 40 residencials i 40 d'atenció diürna. En este sentit, també recentment, l'alcaldessa s'ha reunit amb el director general de Diversitat Funcional, Antonio Raya, per abordar qüestions relatives a l'equipament i manteniment de la instal·lació.

  L'alcaldessa, Raquel Tamarit, ha celebrat la cooperació entre les administracions públiques i s'ha mostrat molt satisfeta per l'atenció i la sensibilitat que estan procurant les dos corporacions valencianes implicades en el projecte.

  Projecte d'obra i antecedents

  El programa es desenvolupa en dos edificacions independents, l'edifici A amb la Residència i el Centre de Dia, construït parcialment i destinat actualment a l'activitat del Taller Ocupacional i l'edifici B amb el Taller Ocupacional. A més, les dos edificacions projectades, tenen una sola planta, per adaptar-se millor a l'accessibilitat, facilitat d'evacuació i control dels usuaris.

  A partir de 2008 es va executar la primera fase del projecte de Residència, Centre de Dia i Centre Ocupacional Municipal, que comprenia les partides d'enderrocament de l'edificació existent en la parcel·la, i també els treballs d'excavació, millora del terreny i cimentació, entre d'altres. Ja en 2009 es va redactar el projecte d'execució de la segona fase, els treballs de la qual es van estendre fins al 2012. El projecte d'esta segona etapa comprenia la construcció parcial de la residència que incloïa la zona de serveis generals i un mòdul d'habitacions. I en 2013 es va redactar el projecte d'habilitació de la part de la residència construïda per al seu ús com a Centre Ocupacional.

  Pujar