19 de gener de 2021 19/1/21

L’Esquerra de Sueca denuncia la presència d’una planta invasora en la microreserva de flora de la Muntanyeta dels Sants

L’Esquerra de Sueca denuncia la presència d’una planta invasora en la microreserva de flora de la Muntanyeta dels Sants - (foto 1)
    MÉS FOTOS
    L’Esquerra de Sueca denuncia la presència d’una planta invasora en la microreserva de flora de la Muntanyeta dels Sants - (foto 2)

    L'Esquerra de Sueca (EUPV-ERPV) ha pogut comprovar la presència, "i tolerància per part del govern municipal", de la planta invasora Carpobrotus edulis en la microreserva de flora de la Muntanyeta dels Sants. Originària de Sud-àfrica, és coneguda com a curatalls o ungla de gat. Està inclosa en el Catàleg Espanyol d’Espècies Exòtiques Invasores i en el Decret de Control d’Espècies Exòtiques Invasores de la Comunitat Valenciana.

    La velocitat de reproducció i les poques exigències d'aigua, l'ha convertit en una planta invasora, tant de les dunes com de les roques del litoral. Arriba a cobrir superfícies extenses desplaçant a la flora local. Associacions i col·lectius de voluntaris estan lluitant per erradicar-la del litoral valencià des de fa anys amb les seues pròpies mans amb la finalitat de facilitar el creixement de les espècies autòctones.

    Pujar