elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'EspigaRock, cinc anys posant Sueca al mapa dels festivals valencians

L'EspigaRock, cinc anys posant Sueca al mapa dels festivals valencians
  • El festival de música arrosser, que inaugura la Fira i Festes de Sueca, celebra la primera de les seues jornades

MÉS FOTOS
L'EspigaRock, cinc anys posant Sueca al mapa dels festivals valencians - (foto 2)

És l'inici indiscutible de la Fira i Festes de Sueca. Fa cinc anys que l'EspigaRock va nàixer amb l'objectiu ferm de fer-se un buit en l'apretada agenda dels festivals valencians estiuencs i un lustre després es consolida com la cita de tancament d'este calendari. El nom del festival, que organitza el consistori suecà, és un homenatge al poble que l'acull, arrelat tradicionalment al conreu de l'arròs, un poble que és senya de valenciania i un festival que es reivindica en sintonia carregat d'identitat, cultura, llengua i lletres festives i reivindicatives.

La música no va deixar de sonar des de la posta de sol fins que, gairebé, van despuntar els primers rajos en l'albalda del dissabte. Una aposta doble, la més ambiciosa de les cinc edicions, amb dos jornades, vora quinze hores de música i dotze propostes variadíssimes que van des del folk, l'ska i el reggae al punk i el rock era la suggerent carta de presentació d'este aniversari.

En cada edició, el consistori promotor ha apostat per atreure nous públics i aconseguir un cartell marcat per la diversitat d'estils. I no ha estat una excepció este cinqué aniversari. El major gruix de participació en esta primera jornada es va registrar, sense dubte, en les actuacions de Gatillazo i EUKZ. Els directes potents i enèrgics d'ambdós grups han estat un dels grans reclams del nou cartell.

En la nit de divendres, però, molts s'han acostat també des dels pobles veïns i les comarques valencianes per escoltar els grups autòctons com ara Atzembla, El Diluvi i Jazzwoman i Periferia Norte. La proposta canyera de Kop completava l'atractiu programa.

L'expectativa és creixent per a esta segona i última jornada de festival. Este dissabte passaran per l'escenari del recinte fester de Sueca Xavi Sarrià i el Cor de la Fera, Prozak Soup, el rap de Tesa i les cançons enganxoses d'Auxili i Inèrcia, a més d'Albuferians, guanyadors del II Concurs EspigaRock. L'organització preveu un gran final de festa.

Pujar