L'Ajuntament de Sueca posa en marxa sis programes d'ocupació
L'Ajuntament de Sueca ha contractat al voltant de seixanta persones gràcies a l'adhesió als diferents programes impulsats pel Servef i per la Diputació de València, amb el suport del consistori. Tal i com ha expressat l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, "el consistori ha fet una important aportació municipal de 219.239,15 € i ha rebut subvencions per valor de 324.276,06€ per poder dur endavant els diferents programes i poder contractar gent, que és una de les prioritats d'este govern, fomentar el treball i l'ocupabilitat dels nostres veïns".
Els diferents programes tenen com a eix vertebrador la inserció laboral de col·lectius amb major dificultat d'accés al mercat de treball. Els destinataris són de diferents perfils. L'Ajuntament s'ha sumat a totes les convocatòries possibles per tal de beneficiar directament, d'una banda, a persones aturades de llarga durada, demandants d'ocupació durant un temps d'almenys dotze mesos, i d'altra banda també a joves titulats universitaris menors de 30 i 35 anys, depenent del programa. A més a més, també, el consistori ha posat en marxa amb l'impuls d'estos programes un servei d'orientació laboral, pel qual es preveu que passaran més de 300 aturats de llarga durada, amb l'objectiu d'assessorar-los en el seu futur professional per afavorir la seua ocupabilitat i millorar l'índex d'inserció laboral dels demandants.
Els contractes són d'entre tres i sis mesos. En total l'oferta contempla vora una vintena de perfils professionals diferents, agrupats en set àmbits d'intervenció: manteniment, neteja, millora i adequació d'equipament i espais públics, assessorament de formació i ocupació i promoció de l'activitat econòmica, administració, tecnologies de la informació i comunicació, transparència i participació ciutadana i informàtica.
L'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, qui encapçala l'àrea de personal de l'Ajuntament, ha subratllat l'esforç que suposa per al consistori acollir-se a tots els programes d'ocupació possibles. "Els plans d'ocupació són un bon instrument per a la reactivació i el reciclatge professional i signifiquen una oportunitat per projectar la trajectòria laboral per a aquelles persones que porten una temporada en situació d'atur, guanyant una experiència profitosa i valuosa de cara a la seua futura recerca de feina i adquirint o posant en pràctica noves competències laborals" ha afirmat Tamarit i ha assenyalat també "a més a més, esta és una inversió amb un doble retorn, d'una banda és una oportunitat d'ocupació per a molts veïns i d'altra, ens permet dur a terme projectes d'interés general i social impossibles d'assumir només amb el personal municipal".
Això no obstant, la màxima representant del consistori ha considerat també fer una proposta de millora als organismes supramunicipals impulsors per tal de plantejar una millor planificació i distribució en el temps de les futures convocatòries, "considerem que seria més positiu i convenient d'esta manera, que engegar pràcticament alhora tots els programes" ha afegit.
També ha insistit en esta idea la regidora titular de l'Agència de Desenvolupament Local, Isabel Jiménez, qui ha avançat que el consistori s'adherirà pròximament al Projecte Red impulsat per la Diputació de València, a través de Divalterra, amb l'objectiu d'optimitzar l'eficiència i l'impacte dels resultats del departament d'ADL, a partir del treball en xarxa i generant sinergies que ajuden a impulsar el desenvolupament econòmic local.
En total, en l'actualitat el consistori suecà ha posat en marxa sis programes d'ocupació: L'EMCOLD, destinat a persones amb titulació universitària de Llicenciatura o Grau i amb experiència laboral mínima de dos anys en l'àmbit d'orientació professional, ja que estan dedicant-se a l'atenció i assessorament de persones aturades de llarga durada. L'EMCORP, dirigit a col·lectius de difícil inserció laboral, prioritzant-se entre els esmentats a aquells desocupats en situació d'atur de llarga durada, demandants d'ocupació durant al menys 12 mesos, en un període de 18 mesos. I en el mateix sentit, el consistori també s'ha adherit al programa EMCORD, els beneficiaris del qual han sigut persones aturades de llarga durada en un període major, superior als 18 mesos.
Per altra banda, amb el programa ECORJV, també conegut com Salari Jove, l'Ajuntament ha donat una oportunitat a persones joves aturades menors de 30 anys, inscrites com a demandants d'ocupació. A estos se suma també el programa de pràctiques de Postgrau, de la Diputació de València, destinada al desenvolupament d'un projecte de millora de l'eficiència energètica de l'enllumenat públic de la localitat per a titulats universitaris amb l'especialitat exigida, majors de 18 i menors de 35 anys. I en darrer terme, el consistori s'ha sumat també al Pla d'Ocupació impulsat per la Diputació de València. Els perfils dels contractants i les tasques a desenvolupar en este programa són les mateixes que al programa EMCORP.
Els beneficiaris finalitzaran els respectius contractes entre finals de març i juliol, depenent de la duració del programa.