19 de gener de 2021 19/1/21

L'Ajuntament de Sueca convoca la XX edició dels Premis a l'ús del valencià en les Falles

L'Ajuntament de Sueca convoca la XX edició dels Premis a l'ús del valencià en les Falles - (foto 1)

  L'Ajuntament de Sueca, a través de la seua Oficina de Promoció Lingüística, ha fet pública la nova convocatòria dels Premis a l'ús del valencià en les Falles. Els premis, que enguany celebren la seua vintena edició, pretenen afavorir la promoció del valencià i l'activitat literària en el nucli de la festa fallera, així com la qualitat dels llibrets, per convertir-los en un espai de creativitat i d'investigació.

  El regidor responsable de l'Oficina de Promoció Lingüística, Salvador Giménez, ha encoratjat a totes les comissions de Sueca a provar sort en la nova convocatòria. “Les Falles són una de les millors ferramentes de normalització de la nostra llengua. Les falles de Sueca estan fent un treball molt lloable en este sentit, i cada any és més complicat valorar el seu treball en pro de la nostra llengua, de fet alguns dels treballs presentats aconsegueixen fer-se, fins i tot, amb un premi de la convocatòria de la Generalitat Valenciana” ha afegit Giménez.

  El jurat valorarà la correcció lingüística, la quantitat de textos, la coherència de continguts, l'ús de l'enginy i la sàtira, en el cas dels monuments fallers; i també la correcció lingüística, la qualitat de l'edició (presentació i disseny, adequació lingüística, l'ús del llenguatge inclusiu i l'originalitat), a més de l'ús del valencià en la publicitat, en el cas dels llibrets de falla.

  Les comissions interessades en participar hauran de presentar la sol·licitud i la declaració responsable en el Registre General d'Entrada de l'Ajuntament de Sueca, en horari de 9.00 a 14.00 hores. El termini estarà obert des del dia 27 de febrer fins al 8 de març de 2018.

  S'hauran d'adjuntar a la sol·licitud quatre exemplars dels llibrets fallers i els textos en paper de les llegendes del monument, i a més caldrà remetre els textos del monuments també a la següent adreça electrònica sueca_opl@gva.es

  En la categoria de llibrets fallers hi haurà un primer, un segon i un tercer premi de 700, 500 i 300 euros, respectivament, a més de tres mencions especials, de 100 euros cada una. Tots els guardonats rebran també el corresponent diploma acreditatiu.

  I pel que fa a la categoria de textos dels monuments fallers, hi haurà altres tres premis, un   primer, amb 400 €; un segon, amb 200 € i un tercer amb 100 €. Tots tres guardons s'acompanyaran del corresponent banderí acreditatiu.

  L'acte de lliurament de premis tindrà lloc el pròxim divendres 16 de març, al saló de plens de l'Ajuntament de Sueca.

  Pujar