12 de novembre de 2019 12/11/19

L'Ajuntament intervé en el Bernat i Baldoví per ampliar l'aforament i millorar l'accessibilitat del centre municipal

L'Ajuntament intervé en el Bernat i Baldoví per ampliar l'aforament i millorar l'accessibilitat del centre municipal - (foto 1)
  • El nou aforament comptarà amb més de 600 localitats, espais habilitats per a persones amb mobilitat reduïda i una nova sala polivalent

MÉS FOTOS
L'Ajuntament intervé en el Bernat i Baldoví per ampliar l'aforament i millorar l'accessibilitat del centre municipal - (foto 2)

L'Ajuntament de Sueca ha iniciat, en les darreres setmanes, una actuació en les instal·lacions del Centre Municipal Bernat i Baldoví per millorar les condicions d'accessibilitat a la planta superior i ampliar l'aforament. El consistori ha fet una inversió íntegra de vora 400.000€ per a les respectives obres.

Històricament, el Bernat i Baldoví ha estat una sala de cinema (Cine Lido) però en els últims anys l'espai ha funcionat com a teatre i sala cultural, tot i que l'Ajuntament va posar en marxa des del 2016, la projecció puntual i gratuïta d'una pel·lícula al mes que trien els espectadors. Amb este canvi de funcionalitat es va reduir considerablement la visibilitat de l'espectador sobre l'escenari, atès que l'espai no estava concebut inicialment per a esta finalitat, sinó per a la projecció de pel·lícules a la pantalla.

Pel que fa a les obres principals, s'està procedint a habilitar l'aforament de l'amfiteatre per treure-li el màxim aprofitament de capacitat al centre cultural. S'ha fet un increment de vora 150 butaques a la zona del galliner i s'està construint una altra sala a banda, en la mateixa segona planta, amb unes 180 butaques i escenari, que podrà acollir actes diversos com ara conferències, presentacions... etc. En ambdós espais i al pati de butaques principal s'han habilitat places per a la gent amb mobilitat reduïda. En l'anterior intervenció es va adequar l'accés per a cadira de rodes, i esta vegada s'ha procedit a instal·lar dos ascensors, per a l'accessibilitat de la planta superior i la nova estança.

El regidor d'Urbanisme, Julio Serra, ha explicat que, amb esta intervenció, s'ha procedit a millorar la visibilitat sobre l'escenari de la secció superior del galliner, pujant la pendent de les grades i canviant la distribució dels seients. Les obres no afectaran a cap dels actes programats ni del Cinema Internacional de Merda (CIM), ni de la Mostra Internacional de Mim (MIM), així com tampoc als actes culturals de l'agenda de setembre, ja que els treballs de millora s'interrompran per a la celebració dels festivals, alhora que es condicionarà el centre per tal que les obres no dificulten la programació establerta. Els treballs es reprendran al mes d'octubre, ha afirmat el regidor.

Segons Vicent Baldoví, regidor de Cultura, "fins ara s'havien realitzat poques actuacions per millorar la infraestructura. Amb esta segona intervenció completem el projecte de rehabilitació pel que hem apostat fermament des d'este govern local, amb l'objectiu de millorar este centre municipal tan emblemàtic i afavorir l'experiència de l'espectador". "En total hi hauran més de 600 localitats" ha assenyalat Baldoví.
Antecedents

Esta, però, no ha estat l'única intervenció recent. L'any passat, en la primera fase de les obres, es va procedir a ampliar l'espai destinat a les taquilles i a la creació de dos vestíbuls acústics en els accessos al pati de butaques.

Per resoldre l'accessibilitat a través de l'accés principal, es va implantar també una rampa en l'entrada, en substitució de l'escalinata. D'altra banda, es va dotar d'accessibilitat a l'escenari amb la instal·lació d'una plataforma salva escales junt al mateix.

ocultar
L'Ajuntament intervé en el Bernat i Baldoví per ampliar l'aforament i millorar l'accessibilitat del centre municipal
Pujar