elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La justícia havia suspés el règim de visites per al pare que ha assassinat al seu fill a Sueca

La justícia havia suspés el règim de visites per al pare que ha assassinat al seu fill a Sueca
  • Continuaven les visites perquè el jutge que va ratificar el divorci no coneixia una sentència anterior per violència de gènere

La Comunitat Valenciana ha viscut un nou cas de violència vicària amb l'assassinat d'un xiquet per part del seu pare per a fer mal a la seua mare, de la qual s'havia divorciat. Segons informen des de l'administració de justícia, el règim de visites estava suspés a causa d'una condemna per violència de gènere, però tots dos progenitors havien ratificat la custòdia compartida anterior a la condemna, per la qual cosa les visites continuaven.

Resulta que al juliol del 2021 tots dos cònjuges es van divorciar de mutu acord davant el Jutjat de Primera Instància de Sueca, on es va establir la custòdia compartida per al menor d'edat. No obstant això, un mes més tard, a l'agost, el Jutjat de Sueca amb competències en matèria de violència sobre la dona va celebrar un judici ràpid contra l'home, on se li va condemnar per un delicte de maltractaments en l'àmbit de la violència de gènere.

Així, va ser sentenciat a 40 dies de treballs en benefici de la comunitat, 8 mesos d'allunyament, se li va prohibir comunicar-se amb la seua dona i tindre armes en un temps de 16 mesos i 2 dies. A més, la sentència va establir la custòdia i pàtria potestat del menor en favor de la mare i va suspendre el règim de visites el pare, condemnat també a entregar una pensió alimentària de 200 euros per al xiquet.

No obstant això, al setembre de 2021 tots dos cònjuges van ratificar el conveni regulador presentat al juliol, que establia la custòdia compartida, i es va dictar una sentència sobre aquest tema. Cal destacar que cap dels cònjuges va informar el jutjat de Família de l'existència d'un procediment penal per maltractaments ni de la sentència que suspenia el règim de visites per part del pare, per la qual cosa el jutjat no ho va tindre en compte a l'hora de dictar el fallo, el que va obrir la porta a que el pare continuara veient al seu fill.

Dol oficial

Els Ajuntaments de Sueca i Cullera ha decretat tres dies i dos dies de dol oficial, respectivament, a partir d'aquest dilluns 4 d'abril "per l'assassinat per violència vicària, una forma de violència masclista, d'un xiquet de 10 anys d'una família de Cullera".

A més, tots dos Ajuntaments han convocat concentracions de suport a la família del menor i en repulsa a la violència masclista a les 20 hores a la porta dels seus respectius consistoris.

Els fets han ocorregut aquest diumenge, quan un home de 47 anys ha acoltellat al seu fill, un menor de 10 anys, en el seu domicili de Sueca. El presumpte agressor ha sigut detingut per efectius de la Guàrdia Civil en el mateix habitatge i home tenia una ordre d'allunyament en vigor sobre la mare del xicotet.

 

Pujar