14 de novembre de 2019 14/11/19

José Díaz Velandia s'imposa en el IV Open Internacional d'Escacs Ciutat de Sueca

José Díaz Velandia s'imposa en el IV Open Internacional d'Escacs Ciutat de Sueca - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  José Díaz Velandia s'imposa en el IV Open Internacional d'Escacs Ciutat de Sueca - (foto 2)

  El MF José Díaz Velandia, del C.A. Benimaclet, s'ha proclamat vencedor del IV Open Internacional d'Escacs «Ciutat de Sueca». Li van acompanyar en el podi Francisco Rubio Tent, del C.A. Alzira, i el M.I. Rufino Camarena Giménez, del C.I. Xeraco, en segon i tercer lloc respectivament. El torneig ha plegat els taulers este diumenge amb l'acte de lliurament de premis que donava per conclòs l'esdeveniment esportiu que ha acollit el Casal Multiusos del municipi al llarg de tota la darrera setmana, des del passat 23 de juliol.

  A l'acte de lliurament dels guardons, que va comptar amb la presència del regidor d'Esports, Vicent Baldoví, en representació de l'Ajuntament de Sueca, van participar també el vicepresident de la Federació Valenciana d'Escacs, Luís Barona; el director del torneig, Ricardo Cebolla i Amadeo Albert, en representació del club amfitrió.

  La quarta edició del torneig celebrat a la ciutat de Sueca va estar farcida d'imprevistos. Així, segons avançava la competició internacional, van anar minvant les opcions d'alguns dels principals candidats al títol. Entre les partides més destacades, en l'equador del torneig, la jove promesa de Polinyà del Xúquer, Francicso Rubio, va protagonitzar una de les gran sorpreses en imposar-se a l'actual campió autonòmic, Pablo Cruz. No obstant, la partida més destacada de la tercera ronda la va protagonitzar Diego Macías, jugador que arribava a Sueca amb el títol de subcampió d'Espanya en la categoria sub-14. Contra Granero, es va viure una gran baralla estratègica.

  En la jornada del dissabte, com és habitual, no va haver-hi grans sorpreses i els primers llocs es van disputar, finalment, en l'última ronda. Fins diumenge no va haver-hi, per tant, res decidit. Pel que fa a la final, la jornada va estar molt renyida entre els jugadors que van aconseguir posicionar-se finalment com a guanyador i finalistes. La balança va decantar-se finalment del costat de Velandia pels Buchholz, un dels sistemes de desempat més utilitzats en els tornejos suïssos. Cal destacar també que es va registrar un nombre important de retirades de jugadors de nivell, al llarg del torneig, per l'alta competició.

  Consolidat com un dels esdeveniments escaquístics més importants que se celebren al llarg i ample de la geografia valenciana, l'Open de Sueca ha tornat a comptar este any amb la presència de més de 80 jugadors entre els quals es troben diversos Grans Mestres i Mestres Internacionals, a més d'una nodrida representació dels millors jugadors del panorama dels escacs valencians. Una amplíssima audiència internacional, que frega el milió de seguidors del torneig, avala el prestigi que ha aconseguit la competició, a nivell mundial, amb només quatre edicions.

  ocultar
  José Díaz Velandia s'imposa en el IV Open Internacional d'Escacs Ciutat de Sueca
  Pujar