21 de setembre de 2020 21/9/20

Les jornades pel clima i l’energia sostenible de la Diputació visiten Sueca

Les jornades pel clima i l’energia sostenible de la Diputació visiten Sueca - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Les jornades pel clima i l’energia sostenible de la Diputació visiten Sueca - (foto 2)

  La ruta de la primera edició de les Jornades Comarcals sobre Canvi Climàtic i Energia sostenible ha seguit a Sueca el seu programa de sessions formatives centrades en la mobilitat elèctrica urbana i l'autoconsum energètic. La capital de la Ribera Baixa ha acollit un nou encontre d'aquest cicle que organitza l'àrea de Medi Ambient de la Diputació de València junt amb l'associació ASELEC.

  El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, i la regidora de Medi Ambient de Sueca, Isabel Jiménez, junt amb el representant d'ASELEC, Carlos Sánchez, han estat els encarregats d'obrir la jornada formativa que han impartit distints especialistes a tècnics municipals, representants locals i membres d'associacions de tota la comarca.

  Josep Bort ha subratllat durant aquest encontre que "la mobilitat elèctrica, el canvi de model energètic i la descarbonització de l'economia són elements clau per fer front al canvi climàtic, i en aquest sentit, els municipis constitueixen espais fonamentals des d'on podem prendre mesures concretes per caminar en aquesta direcció i mitigar i adaptar-nos als efectes del canvi climàtic".

  La jornada que ha tingut lloc al municipi de la Ribera Baixa és una iniciativa de l'àrea de Medi Ambient, en col·laboració amb l'Associació d'Empresaris, Instal·ladors elèctrics, Telecomunicacions i Energies Renovables de València (ASELEC), per tal de conscienciar i formar en polítiques contra al canvi climàtic tant als tècnics municipals com als responsables polítics.

  La Diputació, com a coordinadora territorial del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l'Energia, té l'objectiu de fer arribar aquest pacte a les autoritats locals del seu territori per promoure l'adhesió, i també facilitar als signataris l'assistència tècnica, econòmica, administrativa i política necessària per a assolir els seus compromisos. En aquest sentit, crida l'atenció el gran increment d'alcaldies valencianes que s'han sumat a esta iniciativa des del 2015, quan hi havia solament 17 entitats locals inscrites, i que actualment són 222.

  Aquest Pacte constitueix el principal moviment europeu en què participen les autoritats locals i regionals que han assumit el compromís voluntari de reduir les emissions de CO2 en un 40% abans de l'any 2030, amb el propòsit de millorar l'eficiència energètica, utilitzar fonts d'energia renovable als seus territoris i desenvolupar mesures per a adaptar-se a les conseqüències del canvi climàtic

  La ruta d'aquestes sessions comarcals climàtiques continuarà durant les properes setmanes als següents municipis: Ontinyent (18/7/2018), Sagunt (23/7/2018), Pobla de Vallbona (25/7/2018) i Gandia (30/7/2018).

  La Diputació subvenciona la compra de vehicles elèctrics

  L'àrea de Medi Ambient de la institució provincial, com a coordinadora territorial del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l'Energia, ha llançat una nova línia d'ajudes per a que els ajuntaments valencians compren nous vehicles elèctrics i canvien els models de combustió de les seues flotes municipals. Així mateix, les noves subvencions també finançaran la instal·lació de punts de recàrrega als municipis.

  Aquest nou programa compta amb un pressupost de 750.000 euros i la quantitat màxima subvencionable per a cada municipi serà de 20.000 euros. Amb això, la Diputació pretén col·laborar en la reducció de les emissions de diòxid de carboni de les comarques de València, on el 31 % són produïdes pel sector del transport. El canvi d'un turisme o furgoneta lleugera de combustió per un model elèctric permet reduir un 43,6% les seues emissions.

  Les bases d'aquestes ajudes han estat publicades al BOPV número 137 de 17 de juliol de 2018.

  La Finestra de la Diputació de València

  La Finestra de la Diputació de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar