elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Fundació València CF visita les instal·lacions de l'estadi Antonio Puchades on es pintarà el mural de la Ruta d’Art Urbà

Fundació València CF visita les instal·lacions de l'estadi Antonio Puchades on es pintarà el mural de la Ruta d’Art Urbà
  MÉS FOTOS
  Fundació València CF visita les instal·lacions de l'estadi Antonio Puchades on es pintarà el mural de la Ruta d’Art Urbà - (foto 2)

  Representants de la Fundació València CF visitaren la setmana passada les instal·lacions de l'estadi Antonio Puchades per coordinar el mural que es pintarà a una de les parets del frontó. El club ha seleccionat Sueca com una de les primeres ciutats amb les quals s'iniciarà la Ruta d'Art Urbà, una col·laboració amb la Diputació de València que vol promoure el turisme i el valencianisme als municipis històrics per al club.

  A la visita va assistir la regidora d'Esports de l'Ajuntament de Sueca, Celia Beltrán, qui va agrair la predisposició del club perquè aquest projecte siga tot un èxit. "Estem molt contents perquè pensem que ens ho mereixem. Sueca és un bressol de grans jugadors del València CF i som part la història del club, no sols pels que han jugat amb el primer equip, sinó també pels que han jugat en categories inferiors i tenen una gran vinculació amb el club", va dir la regidora.

  Per la seua part, l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, va reiterar el valencianisme del poble i ha celebrat la voluntat de la Fundació. "Estem molt satisfets que Sueca haja sigut triada en aquesta primera edició de la Ruta d'Art Urbà. Enguany se celebra el cent aniversari del nostre Camp de Mestalla, i no podia haver millor tria que la nostra ciutat, on tants jugadors han portat eixe escut. No sols Puchades, sinó també Mañó, Sendra, Solves, els germans Ibáñez... De segur que este mural serà un referent en eixe centenari del nostre equip, i parle de 'nostre' perquè jo soc valencianista", afirmà la primera autoritat local.

  El responsable de turisme de la Diputació de València, Xavi Pasqual, va aprofitar la visita per a veure els establiments i explicar els motius d'aquesta proposta. "La fundació ens ho va proposar i nosaltres hem pres la iniciativa. Es tracta de vertebrar el territori fomentant la cultura local, el turisme i l'esport a través d'una ruta d'Art Urbà, que ara està molt de moda arreu d'Europa. Enguany és la primera edició i es vol veure la seua recepció per a l'any que ve, que procurarem de millorar-la si cal. Actualment, plantegem mínim dues edicions, però si el projecte agrada a la ciutadania de segur que tindrà molt de recorregut", va dir.

  Així mateix, el representant de la Fundació València CF, Teo Swee Wei, va detallar el motiu de la tria. "Sueca per a mi és un lloc molt important en la història del València, perquè ací va nàixer Puchades i moltes altres llegendes, que són referents per a tot el món, siguen valencianistes o no. És per això que quan veiérem la candidatura de Sueca, immediatament diguérem que sí. El que volem és generar un teixit de municipis històrics per al club, on després es podran utilitzar aquests espais per promoure diverses activitats com tallers per a xiquets, conferències, esdeveniments...", va afirmar.

  A la cloenda, la regidora Celia Beltrán, va recordar que "el 30 de setembre es jugarà un partit benèfic, a benefici de l'Associació de Pares Autistes de Sueca (APASU), al camp de l'infantil entre els veterans del València CF i els veterans de la SD Sueca".

  Precisament el passat dissabte es va inaugurar el primer mural d'Art Urbà al Camp de Mestalla, que servirà de kilòmetre 0 de la ruta. A l'acte va assistir la regidora Celia Beltrán.

  Pujar