elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Fundació SASM planta una falla a l'estil de l’estoreta velleta realitzada per usuaris i treballadors del centre

La Fundació SASM planta una falla a l'estil de l’estoreta velleta realitzada per usuaris i treballadors del centre
  • Les falleres majors de Sueca, Alicia Falcó i Helena Mompó, seran les encarregades de prendre-li foc en la cremà, el pròxim 12 d'octubre

Usuaris i usuàries de la Fundació SASM de Sueca, que atén persones amb malaltia mental, junt als i les treballadors i treballadores del centre, s'han ocupat a fons estos dies per a, de nou, després de molts mesos sense poder fer-ho, plantar una falla en el centre del municipi, en este cas, en la plaça de Sant Pere. Es tracta, com ve succeint des de fa anys, d'una falla especial, ja que ha sigut creada per ells mateixos per a ser contemplada per tota la ciutadania, i visitants, durant estos dies de Festa.

Però, a més, enguany ha tingut un caràcter participatiu, ja que, aprofitant la coincidència de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental, moltes persones, entre elles les Falleres Majors de la ciutat, Alicia Falcó i Helena Mompó; autoritats, encapçalades per l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; membres de la Junta Local Fallera; i l'alumnat del col·legi Uniana; es van acostar per a participar en els seus últims retocs el dia de la plantà oficial. “Durant molt de temps, a causa de la pandèmia, hem estat preparant esta falla a través de mobles vells que ens han anat cedint. Els usuaris i treballadors li han donat color, amb un estil pop art, i han decidit el muntatge”, ha explicat Mara Ases, educadora de la Fundació SASM.

“Amb la nostra presència, volem donar suport a esta iniciativa que duen a terme des de la Fundació SASM amb la plantà d'esta falla de l’estoreta velleta. El nostre desig és que siga l'inici d'unes festes el més semblants possible a la situació anterior a la pandèmia, per tant, és una gran satisfacció veure esta falla ja plantada especialment en el dia de hui, en què se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental. Dins de tot el negatiu, també podem celebrar moments tan positius com este”, ha assenyalat l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, qui també ha volgut enviar un missatge de sensatesa i responsabilitat individual a la ciutadania, “com sempre ha demostrat, davant la celebració de la festa fallera en el municipi”.

Pujar