elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Finalitza la sega de l'arròs a Sueca

Finalitza la sega de l'arròs a Sueca
  • I ho fa amb una "molt bona qualitat", asseguren els productors

MÉS FOTOS
Finalitza la sega de l'arròs a Sueca - (foto 2)

El procés de la sega de l'arròs està pràcticament finalitzat a Sueca, excepte alguna zona puntual, i és el moment de fer balanç. Per al regidor d'Agricultura, José Luis Ribera, el resultat ha sigut l'esperat quant a producció, especialment en la varietat J.Sendra, i quant a qualitat, “perquè Sueca sempre obté molt bona qualitat en el producte. Ha sigut una campanya llarga, que ha durat al voltant d'un mes. El fet d'haver de segar varietats diferents d'arròs provoca que es prolongue més en el temps, ja que algunes vegades s'ha hagut de detindre el treball de les recol·lectores fins que l'arròs, de varietats amb el cicle més llarg, estiguera en condicions per a segar-lo”.

En esta campanya ha tornat a predominar la varietat J.Sendra com la que més rendiment ha aconseguit. Per a Ribera, “a fi que els preus resulten rendibles, s'ha d'optar per una varietat que extraga molt bon rendiment quant a producció, un cultiu de volum amb qualitat per a obtindre els millors beneficis”.

Enguany, a més, Sueca no cremarà la palla excedent de la sega. L'any passat es va realitzar una delimitació de terrenys per sectors i per sorteig es va determinar quines zones podien cremar i quines no. El nostre municipi, i el seu terme, van quedar enclavats en el sector B i, per tant, enguany no podran cremar la palla, excepte la partida del Campillo, molt pròxima a Sollana, que pertany al sector A i que serà l'única que podrà fer-ho. “Esta decisió de Conselleria correspon a una tendència marcada per Europa d'anar a poc a poc eliminant este sistema de crema de la palla. Per este motiu, i perquè enguany no ens correspon la crema, Sueca procedirà a inundar els camps d'arròs i, posteriorment, a treballar la terra fanguejant-la i preparant-la per a un nou cultiu”, ha explicat Ribera.

Des del Consell Agrari de Sueca es treballa també en accions que impulsen la recollida de la palla. D'altra banda, són moltes les empreses que comencen a interessar-se en la seua obtenció per a la fabricació de productes naturals.

Pujar