3 de juny de 2020 3/6/20

Més de 250 corredors participen en el I Gran Fons i Carrera “Trencant Barreres per la Salut Mental” de Sueca

Més de 250 corredors participen en el I Gran Fons i Carrera “Trencant Barreres per la Salut Mental” de Sueca - (foto 1)
  • La prova esportiva ha estat organitzada per la Fundació SASM de Sueca que atén persones amb trastorn mental greu

Amb motiu del 15 aniversari de l'obertura dels primers recursos d'atenció especialitzada per a persones amb malaltia mental, la Fundació SASM de Sueca ha volgut commemorar esta efemèride amb una sèrie d'activitats organitzades al llarg de tot 2019. L'última d'elles ha consistit en este I Gran Fons i Carrera “Trencant Barreres per la Salut Mental”, que ahir diumenge va aconseguir reunir 266 corredors per a prendre l'eixida des de l'Estadi Municipal Antonio Puchades.

Els participants van poder triar entre dos circuits, de 8,5 quilòmetres, la Carrera, i 15 quilòmetres, el Gran Fons. Entre ells, van travessar la línia de meta els usuaris de la Fundació, Salva Expósito i Joan Antoni Lafarga, qui van ser rebuts amb una calorosa ovació a la seua arribada.

Els guanyadors absoluts del Gran Fons van ser: José Manuel Caplliure, de Cobarde's Team, amb un temps de 49 minuts i 48 segons; seguit per Alejandro Tormo, del mateix club, amb 49 minuts i 49 segons; i Moha Houd Chaibani, de Cronorunner Team, amb 49 minuts i 50 segons, els tres corredors locals. La primera dona a travessar la línia de meta va ser Marta Mifsut, del C.D. Galeno, amb un temps d'1 hora, 10 minuts i 15 segons. Les primeres corredores locals van ser: Maribel García, de C.A. Corriols Sueca; Yamid Arias, del Club de Córrer Peus Quets; i Julia Laliga, independent.

Pel que respecta a la Carrera, el podium va quedar format per: Jordi Ripoll, de Club d'Atletisme Diani, amb un temps de 27 minuts i 25 segons; Abel Beltrán, del C.D. de Muntanya I Escalada Sutrail, amb 28 minuts i 33 segons; i Sergi Baixauli, de Cobarde's Team, amb 30 minuts i 3 segons. Pel que fa a les dones, la primera va ser Noelia Mascarell, independent, que va travessar la línia de meta en 38 minuts i 14 segons. El podium de corredors locals va ser per a Abel Beltrán, Sergi Baixauli i Francisco Guillem, de C.D. Muntanya i Escalada Sutrail. Pel que fa a les dones: Noelia Mascarell; Ángela Martorell, de C. D. Muntanya i Escalada Sutrail; i Clara Albelda, independent.

Els guanyadors van rebre els seus trofeus de mans de la Secretària Autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro; la regidora d'Esport de l'Ajuntament de Sueca, Celia Beltrán; el director de la Fundació SASM, David Marqués; i Vicent González, un dels patrons fundadors.

La intenció dels organitzadors amb esta jornada “és la de mostrar, des d'una òptica oberta i multidisciplinària, la importància de l'esport com a eina d'intervenció en els processos de recuperació de les persones amb trastorn mental greu; a més de contribuir, una vegada més, a fomentar la sensibilització i la lluita contra l'estigma que pateixen estes persones mitjançant un acte que permeta donar visibilitat i normalitat a una malaltia que necessita el suport, coneixement i comprensió de tota la població”.

Des de l'organització han mostrat la seua satisfacció pel resultat obtingut i ja pensen en la celebració d'una pròxima edició per a l'any que ve.

Pujar