12 de novembre de 2019 12/11/19

El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca travessa el món en menys d'una setmana

El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca travessa el món en menys d'una setmana - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca travessa el món en menys d'una setmana - (foto 2)
  El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca travessa el món en menys d'una setmana - (foto 3)

  La paella valenciana ha viatjat, per tercera vegada consecutiva, fins a la solejada Califòrnia. El Paella Wine & Beer festival de San Diego ha estat novament l'escenari elegit per acollir una de les fases estadounidenques del Concurs que s'ha celebrat el passat cap de setmana. Des d'allí, l'equip es prepara ja per volar fins al Japó per a organitzar la següent semifinal internacional.

  Slate Wine Bar s'ha fet amb la paella d'or de la competició californiana. La plata ha sigut per a l'establiment Karbo i el bronze ha recaigut en El Colorense.

  Fins a San Diego han viatjat, com a amfitrions del Concurs, Jesús Melero, mestre paeller i coordinador gastronòmic del certamen; Miguel Sanfeliu, de Socarrat Studio – l'equip encarregat de la imatge del Concurs- i Juan Valero, en representació del patrocinador oficial del certamen, Arròs Tartana.

  En un ambient festiu immillorable, a l'aire lliure, el Concurs ha tornat a desplegar tot el seu atractiu baix la mirada curiosa de centenars d'espectadors. La fita gastronòmica, emmarcada en un festival de cultura i gastronomia espanyola, ha congregat també llargues cues de gent que esperava per fer-se amb una degustació de l'exquisida paella gegant que es va cuinar per a tots els assistents.

  En les jornades prèvies, i seguint el format d'anteriors expedicions, Jesús Melero va oferir una showcooking als participants, tot incidint en la importància de mantenir inalterable la recepta de l'autèntica paella valenciana i els ingredients originals.

  El certamen, que allà on va arrasa, ha captivat les càmeres d'algunes de les televisions més importants del territori. La delegació del Concurs ha aprofitat la seua estada a San Diego per fer una gira mediàtica, visitant els platós d'algunes de les televisions més importants del territori com ara Telemundo o Cbs8. Allí han coincidit també amb alguns dels xefs més populars de l'altra part de l'Atlàntic com són Mario Medina i el xef Chente,  de Los Ángeles.

  5a semifinal nipona

  La carrera per la Millor Paella del Món de 2018 complirà una altra etapa en uns dies. El pròxim diumenge, 20 de maig, el certamen aterrarà a la ciutat de Nishio, a la prefectura d'Aichi, regió de Chubu, al Japó. Amb esta, ja van cinc edicions les que se celebren al país nipó.

  Així, este diumenge el jurat, format per experts, decidirà els millors cuiners de paella d'enguany de Japó. Els guanyadors, com en la resta de semifinals internacionals, obtindran el passe directe per a enfrontar-se amb els millors cuiners de paella del món, en la final de la 58 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, que tindrà lloc el diumenge 16 de setembre.

   

   

  ocultar
  El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca travessa el món en menys d'una setmana
  Pujar