elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comissió Plaça de Cervantes planta la falla infantil que va servir de base per a la creació de la Guia Didàctica “Falles sense Foc”

La Comissió Plaça de Cervantes planta la falla infantil que va servir de base per a la creació de la Guia Didàctica “Falles sense Foc”
  MÉS FOTOS
  La Comissió Plaça de Cervantes planta la falla infantil que va servir de base per a la creació de la Guia Didàctica “Falles sense Foc” - (foto 2)
  La Comissió Plaça de Cervantes planta la falla infantil que va servir de base per a la creació de la Guia Didàctica “Falles sense Foc” - (foto 3)
  La Comissió Plaça de Cervantes planta la falla infantil que va servir de base per a la creació de la Guia Didàctica “Falles sense Foc” - (foto 4)
  La Comissió Plaça de Cervantes planta la falla infantil que va servir de base per a la creació de la Guia Didàctica “Falles sense Foc” - (foto 5)

  La falla infantil de la comissió Plaça de Cervantes llueix ja al carrer després de tants mesos de tancament forçós a conseqüència de la pandèmia. Es tracta d'una falla infantil una miqueta especial, en tant que va servir de base per a la creació de la Guia Didàctica “Falles sense foc”, una iniciativa de la delegació de Cultura d'esta comissió, editada per les regidories d'Educació i Festes de l'Ajuntament, dirigida a l'alumnat dels col·legis de Sueca, que va tindre com a finalitat traslladar als xiquets i xiquetes el vessant cultural i didàctic de les Falles, a través d'una sèrie d'activitats individuals i grupals que van treballar en classe al març de 2021, després de la cancel·lació de la festa fallera per segona vegada.

  “Arran de la suspensió de les Falles este mes de març, li vam proposar al regidor d'Educació l'edició d'esta guia didàctica en la qual col·laboraren els col·legis. Per a això, la bruixeta Sales, el ninot protagonista de la nostra falla infantil, obra de Joan Gimeno, va visitar tots els centres escolars. Ara que la tenim ja plantada al carrer, volíem que l'alumnat vinguera a visitar-la ací. Esta falla té molt de contingut didàctic, perquè la seua finalitat principal és animar a la lectura, però, a més, s'ha cuidat molt el seu vessant inclusiu i, per això, en col·laboració amb APASU, l'associació de pares i familiars de xiquets amb Trastorn de l'Espectre de l'Autisme (TEA), hem inclòs cartells amb pictogrames per a facilitar la seua lectura i comprensió a estos xiquets i xiquetes”, ha explicat Amparo Vendrell, delegada de Cultura de la Falla Plaça de Cervantes i impulsora de la Guia Didàctica.

  Els regidors d'Educació, Joan Carles Vázquez, i Festes, Gema Navarro, han visitat també, junt als i les escolars, la falla infantil. “Esta visita és la culminació del projecte de la Guia Didàctica que vam fer al març de 2021. D'esta manera, poden comprovar com tot el que estava representat en la Guia està materialitzat ara en una falla infantil”, ha explicat Joan Carles Vázquez. “Ha sigut una experiència molt bonica, conjugar la festa de les Falles amb l'educació. Per fi, han arribat les esperades Falles i esperem que estos dies les comissions que han decidit plantar i celebrar-les que les gaudisquen molt, i amb ganes que arribe també el març vinent per a poder celebrar-les de nou tots junts amb una certa normalitat”, en paraules de la regidora de Festes, Gema Navarro.

  Pujar