6 de juliol de 2020 6/7/20

La ciutadania decideix les pròximes intervencions en parcs infantils i millora de carrers de Sueca

La ciutadania decideix les pròximes intervencions en parcs infantils i millora de carrers de Sueca - (foto 1)

  L'Ajuntament de Sueca ha fet públics hui els resultats del nou procés de participació ciutadana per prioritzar els treballs de renovació de parcs infantils i millora de carrers, voreres i vials. Durant una setmana completa, del 2 al 8 de gener, la ciutadania ha tingut l'oportunitat de votar la seua preferència d'intervenció entre les diferents actuacions proposades pel consistori al web participa.sueca.es

  Un 2,2% de la població suecana ha votat en la consulta oberta a totes les persones majors de 16 anys empadronades a La Llastra, Les Palmeres, Motilla, Bega de Mar, Mareny Blau o Sueca. Un 2% d'este cens ha votat les propostes referents a la repavimentació de calçades i reposició de voreres i un 2,2% ha votat la priorització de treballs de renovació de parcs infantils. El procés, que ha estat totalment telemàtic, ha comptat també amb punts d'informació i assessorament en el vot que s'han posat a la disposició de la ciutadania en les dos darreres jornades per tal de facilitar la participació a totes aquelles persones que no tenen accés a la xarxa o no estan familiaritzades amb l'entorn digital.

  L'alcaldessa, Raquel Tamarit, ha volgut agrair expressament a totes les veïnes i els veïns que han participat i s'han implicat en esta presa de decisió col·lectiva. "Des de l'Ajuntament ens comprometem a tenir en compte totes les actuacions proposades, totes les considerem necessàries. En este sentit, està previst aprofitar les quanties sobrants d'altres intervencions realitzades per destinar-les a estos projectes que són fruit de la participació ciutadana i assumir així el màxim d'actuacions possibles ajustant-nos al pressupost disponible" ha anunciat la màxima autoritat municipal.

  Pel que fa a la participació, el consistori ha valorat positivament l'índex registrat. "No ens podem comparar amb altres ciutats que compten amb una llarga experiència i que estan molt més familiaritzades amb este tipus de processos. Segons les estadístiques i els experts analistes en temes de participació, l'índex assolit s'emmarca en les xifres habituals que registren els municipis que comencen a assumir esta corresponsabilitat. I això es fonamenta en dades objectives aportades pel servei especialitzat que ha estat al capdavant d'esta consulta i d'altres similars a diferents ciutats" asseguren des del consistori.

  "En esta legislatura hem encetat un camí per la cultura participativa. Serà un camí llarg i cal continuar caminant per assentar la participació com una eina fonamental per a la construcció del futur de la nostra ciutat. El major referent que tenim ha estat el procés participatiu per a la redacció de l'EDUSI Sueca Batega. Seguirem treballant perquè este camí siga el més planer possible, per facilitar la participació de la gent i per aconseguir una major implicació per part de la ciutadania " ha conclòs la primera edil.

  Pujar