Castellano

La soca índia podria perjudicar la recuperació del turisme britànic a la Comunitat

La soca índia podria perjudicar la recuperació del turisme britànic a la Comunitat
  • Hosbec constata la millora del turisme nacional al juny i confia en el passaport covid europeu

Hosbec ha celebrat la seua assemblea general anual en un format que recupera la presencialitat, un cop que s'han aixecat la major part de restriccions que impedien les reunions de tipus professional. A les instal·lacions de Meliá Villaitana i amb el patrocini de CaixaBank, l'assemblea ha reunit un grup de més de 125 empresaris i directius de les empreses hoteleres i turístiques més importants de tota la Comunitat Valenciana.

En l'apartat institucional, la patronal ha aprovat una liquidació econòmica de l'exercici 2020 que ascendeix a 1,65 milions d'euros, llançant unes lleugeres pèrdues que freguen els 14.000 euros i que s'han compensat amb càrrec a reserves.

El pressupost que s'ha aprovat per 2021 supera els 1,8 milions d'euros, ja que s'inclouen importants inversions (1,35m €) en matèria de promoció i publicitat que aquesta associació va a desenvolupar amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana i el Patronat de Turisme Costa Blanca.

D'entre les actuacions que s'han aprovat per 2021 destaca la posada en marxa de l'Hospitality Tourism 2021 al costat de Turisme Comunitat Valenciana per a portar la gestió integral dels hotels refugi per a possibles turistes positius que hagin de guardar quarantena abans de tornar als seus llocs de residència habitual , així com els projectes pilot per a la implantanción de sistemes de reconeixement facial en establiments hotelers.

El president d'Hosbec, Toni Major, ha informat a l'assemblea de quines són les previsions per al mercat turístic en el curt i mig termini, així com la situació de mercat britànic. Sobre aquestes perspectives, la visió empresarial coincideix amb el servei d'estudis de CaixaBank que ha presentat el seu INFORME SECTORIAL Turisme Primer Semestre 2021.

Javier Ibáñez d'Aldecoa, coordinador de l'Informe ha destacat que les dades del servei d'estudis CaixaBank Research confirmen que durant les dues primeres setmanes de juny les xifres de turisme domèstic han millorat molt apreciablement: "Això ens empeny a ser optimistes de cara a una recuperació en el curt termini en l'arribada de turistes de la UE, esperonats per la recent aprovació de l'certificat digital COVID ".

Factors fre a la recuperació

Tot i això, continuen existint factors que podrien frenar part de l'esperada recuperació, entre els quals destaca l'expansió de la variant índia de la COVID-19 al Regne Unit. Amb tot, esperem una forta millora de l'activitat turística a la segona meitat de 2021, que situarà l'activitat del conjunt de l'any en el 50% de el nivell de 2019 i que establirà les bases que 2022 torni a ser un bon any per al sector .

El president de HOSBEC, ha recordat que "hem deixat enrere els 15 mesos més difícils de tota la nostra història empresarial" i que "tot i que encara queden alguns mesos més de dificultats, aquesta llum a la fi del túnel cada dia es fa més fort i propera" . Per als empresaris turístics, "aquesta crisi ha estat una lliçó d'humilitat per a tothom, on els valors han estat els grans protagonistes i el comportament de el sector hoteler ha estat exemplar"

Major ha ressaltat que malgrat que "és el sector que més ha patit amb la pandèmia, i cal recordar que més del 40% de la planta està tancada des de març de l'any 2020, i que les pèrdues de facturació de sector superen el 80% de mitjana, ha xocat de front amb les portes tancades d'ajudes i amb uns governs que es desentenen de les conseqüències de les seues decisions "

En aquest oblit generalitzat, el president dels empresaris turístics de la Comunitat Valenciana ha destacat que només ha estat l'administració local, la pitjor finançada, la qual ha ixit al rescat del sector hoteler, i només ajuntaments com Benidorm i Alacant han sabut gestionar el seu motor econòmic amb un pla d'ajudes ad hoc.

I tampoc s'ha oblidat de la injecció de liquiditat aportada per Turisme Comunitat Valenciana que va saber estar a l'altura en el moment més delicat, encara que en moments clau hagi faltat suport complementari per part de Govern Valencià.

Davant altres opinions particulars, Major ha afirmat amb rotunditat que "no ens sobra cap turista", però matisant que sí que ens fan falta nous consumidors turístics més responsables i que facin de la cura del planeta i de l'entorn la seua manera de vida fins i tot en vacances.

Pel que fa al futur més immediat, el president ha destacat que ens espera "un segon estiu sense turisme britànic que haurem de capejar amb el nostre millor fer en altres mercats i aprofitant totes les oportunitats que es presenten", o que "troba a faltar no haver estat escoltats en la posada en marxa del pla d'estímul per al mercat nacional. 

Pujar