elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

“Senyor Illa, què deixe a l'àvia fóra per Nadal?”

“Senyor Illa, què deixe a l'àvia fóra per Nadal?”
  • Els ciutadans a peu de carrer ni entenen ni comparteixen que el límit de persones es reduïsca a 6 “perquè no apliquen la lògica, la gent li ho saltarà”

Que hi ha gent per a tots els gustos i pensaments és una realitat, però hui elperiodic.com ha experimentat un crit unànime cap a aplicar la lògica en l'estrany Nadal del COVID-19 a la qual s'enfrontaran les famílies en poc més d'un mes.

A les portes d'aqueixes festes nadalenques les impressions de la gent a peu de carrer no es fan esperar, per la qual cosa un pare de família llança un missatge directe: “Senyor Salvador Illa, què deixe a l'àvia dels meus fills fora de la meua casa aquest Nadal perquè el límit és de 6?.

Les primeres informacions sobre les mesures nadalenques quant a límits de reunions i horaris de les quals va informar aquest digital han provocat en la població un malestar i una seriosa preocupació per no saber com organitzar-se en els sopars i menjars assenyalats d'aquestes dates.

Un home de Gandia ha expressat que “més ens valdria a tots aplicar més la lògica i menys les decisions de cara a la galeria, ja que ens hem adonat que el Coronavirus és una realitat en les nostres vides, però de la mateixa manera sabem que ningú podrà parar el sentiment de deixar a algun familiar anara de casa en Nit de Nadal o Nit de cap d'any pels límits en les reunions”.

Continua detallant que “es tracta d'una cosa sentimental, per la qual cosa cal aplicar la lògica, per molt que el Govern, la Policia o qui siga ens diga que aqueix és el límit, ningú en el seu sa judici deixarà a un ser estimat fora de casa per això; tot això no significa que ens siga igual tot i que pensem que el virus no existeix, però per això mateix prendrem les precaucions, però l'àvia vindrà a casa”.

Tenint clar que “l'àvia” estarà, encara que amb distàncies de seguretat i precaucions màximes, l'home segueix el seu discurs afirmant que “cap família voldrà matar als seus majors contagiant-los, però per això mateix és pel que no podem permetre'ns no compartir un any amb ells, per la qual cosa les precaucions amb ells seran totes les hagudes i per haver”.

Trobem un major consens quant al límit horari, que en principi s'amplia fins a la 1 de la matinada en Nit de Nadal i Nit de cap d'any.

Una altra de les persones que han volgut aportar la seua visió ha explicat a aquest digital que “l'horari no ens afecta tant com el límit de persones, ja que no té res a veure una cosa amb l'altra”.

La seua explicació es basa en el fet que “l'horari és comprensible per a evitar els botellons als carrers, és una cosa normal en el que crec que coincidim la majoria i la gent no se saltarà per la duresa de les multes; encara que de la mateixa manera tinc clar que el nombre de persones el complirà solament els qui les seues famílies siguen així de reduïdes, tots els altres, com en el meu cas, no deixarem a algú fora per culpa d'uns altres”.

L'assumpte de la culpa el tracta a continuació, detallant que “com passa en pràcticament totes les coses, paguem justos per pecadors, per la qual cosa ací s'ha de prioritzar la lògica aclaparadora que si vénen per Nadal els meus familiars més majors tindrem la màxima cura possible amb ells per a no infectar-los; però clar, si això uns altres ho utilitzen per a ajuntar-se en multitud i fer festes il·legals, és ací on entra la injustícia de pagar uns per la irresponsabilitat d'uns altres”.

El que queda clar a peu de carrer és que el límit de 6 persones sopant en la taula de Nadal serà pràcticament impossible d'aconseguir en la seua majoria, encara que de la mateixa manera coincideixen que el toc de queda sí que sembla una restricció comprensible i lògica.

Pujar