21 d’octubre de 2019 21/10/19

Sogorb acull l'exposició de la Universitat de València 'Territori valencià, territori runner'

Sogorb acull l'exposició de la Universitat de València 'Territori valencià, territori runner' - (foto 1)

  Aquesta mostra itinerant, que posa de manifest la importància social, econòmica i cultural del fenomen running en la Comunitat Valenciana, s'ha presentat aquest divendres 8 de febrer en el Pavelló Municipal Poliesportiu de Sogorb. L'exposició romandrà oberta al públic fins al 24 de febrer. En ella participen prop de 40 investigadors i investigadores de la Universitat de València.

  L'acte de presentació s'ha celebrat aquest divendres 8 de febrer i ha comptat amb la presència del vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; l'alcalde de Sogorb, Rafael Magdalena; i la regidora de Cultura i Esport de l'Ajuntament de Sogorb, Teresa Mateo. L'exposició Territori valencià, territori runner està exposada a Sogorb des del diumenge 3 de febrer, data en què es va celebrar la XXI edició de la Marató de Espadán de Sogorb, i podrà visitar-se fins al 24 del mateix mes en el Poliesportiu municipal.

  Produïda a iniciativa del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València i finançada per Caixa Popular i la Direcció General d'Esports, l'exposició consta de 32 panells. El comissari és el professor de la Universitat de València Víctor Agulló (Departament de Sociologia i Antropologia social), que ha coordinat les aportacions de 48 autors, la majoria docents i investigadors/as de la Universitat de València, així com atletes, historiadors esportius, entrenadors i periodistes, tots ells especialistes en running. Aquesta nombrosa participació imprimeix a la mostra un caràcter multidisciplinari, la qual cosa permet que s'aborde el fenomen del running des d'una àmplia varietat d'òptiques, com la salut, la fisiologia, la qualitat de vida, la nutrició, la prevenció de lesions, la psicologia, etc.

  Com succeeix amb les exposicions organitzades pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, la mostra Territori valencià, territori runner es caracteritza per la seua naturalesa itinerant, mostra de la qual cosa són els múltiples municipis que ja ha visitat: València, Massamagrell, Chulilla, l'Eliana, Siete Aguas, Paterna, Alzira, Alcoi, Gandia i ara Sogorb. Pròximament, el recorregut continuarà per altres poblacions del territori valencià com Riba-roja de Túria, Requena, Algemesí o La Pobla de Vallbona.

  ocultar
  Sogorb acull l'exposició de la Universitat de València 'Territori valencià, territori runner'
  Pujar