21 de gener de 2021 21/1/21

El PPCS denuncia que el Consell ‘pretén desmantellar l'oficina d'agricultura de Segorbe’

El PPCS denuncia que el Consell ‘pretén desmantellar l'oficina d'agricultura de Segorbe’ - (foto 1)

  La secretària general del Partit Popular de la província de Castelló, Elena Vicente-Ruiz, ha denunciat que la decisió del Consell de Ximo Puig de deixar com a auxiliar l'Oficina Comarcal d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua (OCAPA) de Segorbe, és un atac més a la província de Castelló i a la lluita contra la despoblació que capitanea la Diputació de Castelló.

  Els populars de Segorbe van traslladar a la secretària general la seua preocupació davant el tancament d'una oficina vital per a l'agricultura i la ramaderia de la comarca de l'Alt Palancia. Per açò, Elena Vicente-Ruiz va mantindre una reunió amb l'edil Ángeles Gómez per a conèixer de primera mà el càstig que el Consell està perpetrant contra una comarca amb tanta tradició i tan vinculada a Castelló.

  Vicente-Ruiz ha lamentat que “la proposada de Ximo Puig és deixar solament dues grans oficines en la província de Castelló i que la resta es queden en la mínima expressió”. Açò suposa, per a la responsable del PPCS, una molèstia per als agricultors i ramaders que hauran de desplaçar-se fins a Sagunt per a realitzar qualsevol tramitació que fins ara podien fer a Segorbe.

  El Consell de PSOE i Compromís ha elaborat un projecte d'ordre per a reduir de vuit a dues oficines en tota la província de Castelló. Amb la proposta del govern valencià solament quedaran com a grans oficines les de Vila-real i Vinaròs, i la resta -entre elles la de l'Alt Palància- passaran a ser oficines auxiliars que realitzaran funcions de registre.

  Per a la secretària general dels populars castellonencs, “el govern de Puig està desmantellant a poc a poc la comarca de l'Alt Palància. Van començar eliminant el servei de mamografia, van continuar amb el tancament del col·legi de la Resurrecció i ara ataquen l'oficina comarcal essencial per a agricultors i ramaders".

  Segons Vicente-Ruiz, “al Consell no li importen les persones, sinó una política sectària i autoritària que amb el tancament de les OCAPA ataquen directament als agricultors i ramaders perquè pot acabar ocorrent que si han de desplaçar-se a molts quilòmetres, abandonen l'activitat. Açò un càstig més a la província de Castelló i va totalment en contra de la política de Diputació de Castelló per a evitar l'èxode de l’interior".

  Per la seua banda, la regidor del PP de Segorbe, Ángeles Gómez, ha assenyalat que “estem assistint al desmantellament de l'Alt Palància. Comencem amb el mamógrafo, després va venir el tancament ideològic i sectari del col·legi de la Resurrecció, ara seguim amb l'OCAPA i en el Conservatori de música el Consell segueix sense cobrir la baixa d'un professor”. Per a l'edil, “l’equip de govern de Segorbe, amb un alcalde del PSOE, està mà sobre mà i açò fa que cada vegada la comarca de l'Alt Palància pinte menys a la Comunitat Valenciana”.

  Pujar