23 de gener de 2021 23/1/21

Podem secunda en Les Corts la petició de l'Ajuntament de Sogorb per a rescatar al Conservatori ‘Alt Palancia’

  El grup parlamentari Podem ha registrat una iniciativa parlamentària en Les Corts Valencianes traslladant a l'àmbit autonòmic la petició del ple de l'Ajuntament de Sogorb perquè la Conselleria d’*Educació i Cultura considere la integració del Conservatori “Alt Palancia”, amb seu a Sogorb, en la la Xarxa Pública de Conservatoris de la Generalitat Valenciana, para d'aqueixa manera garantir una estabilitat que la Diputació de Castelló governada pel Partit Popular es nega a assegurar per motius partidistes.

  A més, el portaveu César Jiménez sol·licita que, amb la finalitat de reposar els 60.000 € que la Diputació de Castelló ha negat al conservatori en 2018, es cobrisca aqueixa necessitat de finançament per a, d'aqueixa manera, garantir el correcte desenvolupament de les activitats programades per a enguany sense descens de la qualitat de les mateixes.

  El diputat per Castelló ja va suggerir aquestes mesures en pregunta oral en el Ple de Les Corts Valencianes davant el Conseller Vicent Marzà, on es va constatar la tebiesa amb que s'està considerant aquesta reivindicació tan necessària per al foment de les competències musicals en l'Alt Palancia i les comarques limítrofes.

  Açò, al costat de la falta de resposta als intents de l'Ajuntament de Sogorb d'establir un diàleg amb la Conselleria, ha motivat a Podem a presentar aquesta iniciativa. «El Conservatori de Benicarló va estar en una situació similar d'abandó per part de la Diputació de Castelló i va bastar una promesa de Ximo Puig per a atendre el seu cas. Entenem que no és bé que s'establisquen aquests greuges comparatius»

  El Conservatori Professional de Música “Alt *Palancia” de Sogorb, amb activitat des de 1997, ha facilitat durant dues dècades la formació de les i els joves músics de la comarca, convertint-se en un centre de referència formatiu d'un àmbit geogràfic que inclou també Alt Mijares, Camp de Morvedre, l'Horta Nord i la província de Terol.

  Segons el parer del diputat César Jiménez «aquesta vegada el Partit Popular de Miguel Barrachina ha comès un error de càlcul, doncs en l'ànim de perjudicar a l'Ajuntament de Sogorb, estan castigant també a joves músics de municipis veïns que estan governats pel mateix Partit Popular».

   

   

   

  Pujar