23 de gener de 2021 23/1/21

Podem celebra a Sogorb la seua Jornada sobre Gestió Forestal i Despoblació

Podem celebra a Sogorb la seua Jornada sobre Gestió Forestal i Despoblació - (foto 1)

    Podem defensarà aquest dissabte 1 de desembre la importància de la gestió forestal en el Casino de Sogorb, Castelló, en el si d'unes jornades organitzades des de la seua secretaria de món rural, sostenibilitat i sobirania alimentària. «Aquesta Jornada vol ser un espai des del qual marcar els passos a seguir després d'aprovar-se a l'abril passat la Reforma de la Llei Forestal Valenciana a proposta de Podemos», ha explicat Beatriu Gascó, diputada de la formació morada i responsable de la secretaria, «en ella permetrem aportar les seues propostes als diferents actors, des de les organitzacions ecologistes, els municipis, els xicotets propietaris, la Universitat, les ramaderes i representants de sistemes silvopastoriles.»

    Gascó ha declarat a més que «Podem vol posar l'accent en l'important paper que el sector forestal pugues i deu jugar per al futur del món rural i en particular l'oportunitat que representa per al nou model productiu valencià, sobretot per a les comarques de l'interior.» Els usos sostenibles que tenen relació amb els nostres boscos i la seua capacitat d'afermar població en les zones rurals seran, per tant, els grans protagonistes de la jornada.

    Durant el matí, i després de la inauguració a càrrec de la pròpia Gascó i la regidora de Sogorb Participa, Yolanda Sebastián, se celebraran dues taules. La primera tractarà sobre barreres i possibles solucions per a la gestió forestal sostenible, amb la participació de representants de la Universitat, Plataforma Forestal i la CUS, associació de Propietaris Privats. La segona aprofundirà en la problemàtica concreta dels sistemes silvopastoriles i les seues alternatives de futur, amb presència confirmada de representants de les principals associacions.

    La jornada es reprendrà havent dinat, quan es debatrà la tensió ambiental entre la plantació i el bosc, amb una taula redona a la qual estan convidats ecologistes, municipalistes, investigadors ambientals i truficultors. La trobada compta amb el recolzament de l'àrea d'estatal rural de Podemos i amb ella «volem marcar un abans i un després en tot el relacionat amb la gestió forestal i la despoblació rural a la Comunitat Valenciana», han recalcat des de l'organització.

    Pujar