22 d’octubre de 2020 22/10/20

L'Entrada de Bous i Cavalls de Segorbe, una emoció apagada pel covid

L'Entrada de Bous i Cavalls de Segorbe, una emoció apagada pel covid - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'Entrada de Bous i Cavalls de Segorbe, una emoció apagada pel covid - (foto 2)
  L'Entrada de Bous i Cavalls de Segorbe, una emoció apagada pel covid - (foto 3)
  L'Entrada de Bous i Cavalls de Segorbe, una emoció apagada pel covid - (foto 4)
  L'Entrada de Bous i Cavalls de Segorbe, una emoció apagada pel covid - (foto 5)

  Segorbe no vibra com altres anys. La pandèmia del covid ha obligat a suspendre la tradicional i històrica Entrada de Bous i Cavalls de la capital de l'Alt Palància, Festa d’Interés Turístic Internacional.

  Des del Rialé fins a la plaça de la Cova Santa, passant pels Mesones i el carrer Colón, hui hauria de ser un rebombori de gent. Però lamentablement només hi ha silenci.

  Amb el baluern de la carcassa a les 14 hores, caballistas, cavalls, públic i bous es fondrien en un. Però Segorbe enguany haurà de conformar-se amb sentir només el so de la carcassa, sense bous, sense cavalls, sense caballistas, sense gent.

  En aquest sentit, el regidor de Festejos Taurins, Nacho Cantó, ha explicat que “cada dia, des del 7 al 13 de setembre, a les 14 hores dispararem una carcassa per a recordar al món sencer aquest espectacle únic”.

  Només les imatges que l'Associació Fotogràfica de Segorbe ha exposat als balcons del recinte taurí recorden una setmana única que haurà d'esperar que tot això passe.

  “Desgraciadament sabíem des de fa mesos que enguany s'anava a suspendre l'Entrada de Bous i Cavalls i els segorbins ens havíem fet a la idea, però amb l'arribada de les festes patronals, que són l'avantsala a la setmana de l'Entrada, el sentiment de tristesa s'ha anat apoderant de tots nosaltres”, ha remarcat Cantó.

  La mateixa pena embarga als 28 caballistas que ixen en l'Entrada de Bous i Cavalls de Segorbe. “Estem molt tristos -ha explicat Alfonso Alandí- perquè portem tot l'any esperant aquesta setmana, però confiem que puguem passar pàgina al més prompte possible i tot torne a la normalitat”.

  Si emocionalment el colp és dur per a Segorbe i els milers de persones que visiten la ciutat per a gaudir de l'Entrada, econòmicament “suposa una forta garrotada per a l'hostaleria i la restauració de manera directa, i també per a les empreses de subministraments que serveixen a tots els locals de la nostra ciutat”. Segons informes externs a l'Ajuntament de Segorbe, realitzats pel sector empresarial i turístic, calculen en 1,5 milions d'euros les pèrdues per a la ciutat.

  Pujar