elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ciutadans presenta una iniciativa per a millorar la participació ciutadana en els plens

Ciutadans presenta una iniciativa per a millorar la participació ciutadana en els plens

  El portaveu de Ciutadans (Cs) de Sedaví, Javier Crespo, ha presentat una moció "per a que qualsevol col·lectiu, grup, associació i fins i tot veí a títol particular puguen presentar iniciatives per a ser votades en els plens de l'Ajuntament".

  "La proposta de Cs insta a la redacció d'un reglament que regule i permeta la inclusió en l'ordre del dia de propostes presentades pels veïns del municipi, amb l'objectiu que siguen debatudes i votades pels grups polítics", ha explicat el regidor.

  Per a Crespo, "s'ha de donar, més enllà de la representació a través dels partits polítics, opcions alternatives perquè els ciutadans puguen participar fàcilment en la vida pública". "Esta major participació és necessària per a sumar propostes, i millorar Sedaví i la vida dels seus veïns", ha subratllat.

  Finalment, Crespo ha recordat que "esta iniciativa dóna suport en la Llei de Transparència de la Generalitat en vigor des de 2015". Per això, ha advertit que "espera que l'equip de govern vote a favor".

  En la mateixa línia, ha destacat que "no s'entendria tampoc que els partits que en campanya electoral varen apostar, com Cs, per la participació ciutadana, a l'hora de la veritat s'oposen a mesures com esta que la impulsen". "En eixe cas, hauríen d'explicar a la ciutadania tal contradicció", ha conclòs.

  Pujar