28 de març de 2020 28/3/20

El sector turístic preveu un futur incert i veu trontollar la campanya d'estiu

El sector turístic preveu un futur incert i veu trontollar la campanya d'estiu - (foto 1)
  • Els hotelers afronten la crisi sanitària sota mínims i dubten poder mantindre's només amb turistes nacionals

El coronavirus no sols està afectant la salut de milers d'espanyols i ciutadans de tot el món, també està tenint les seues repercussions en el sector econòmic. L'anunci de *ERTES i la falta de consum provocada per la imposició de confinament aquesta provocant una important recessió econòmica.

Un dels sectors més afectades està sent el del turisme. Centenars de cadenes hoteleres s'han vist obligats a tirar el tancament fins a una altra ordre i fer front a uns pagaments que no es podran complir al no haver ingressat el que es preveu en els últims mesos.

Així ho comentava el director general de Casual Hotels, Juan Carlos Sant Joan, en declaracions a InterCafé de Intereconomía València recollides per elperiodic.com. “El món ha canviat de desembre a ara. El mes de gener ja començàvem a veure que hi havia alguna cosa estranya”.

En aquells dies, assenyala Sant Joan, el coronavirus era només un rumor que semblava llunyà a la realitat espanyola però que ja va posar en alerta al sector turístic: “Ens preparem davant el que podia vindre”.

“Aventurar-nos ara mateix davant aquesta circumstància em sembla molt complicat. En els últims anys, el turisme s'havia convertit en una necessitat més que un bé de luxe” assenyala el director general de la cadena hotelera, al mateix temps que apunta: “No crec que la gent vaja a deixar de viatjar, però el dubte és quan podrà fer-ho”.

El problema al qual s'enfronta el sector, el qual recordem representa el 17% del PIB de la Comunitat Valenciana, és la hipotètica arribada de turistes estrangers que cada any omplin els llibres de reserves.

Uns mesos incerts

Igual que ocorre en altres sectors, les previsions econòmiques del mes de març s'han trencat. En el cas dels hotels, apunta Sant Joan, la caiguda ja s'està notant: “Al març hem generat 18% del que volíem i a l'abril la previsió és del 0%”.

Preguntat pels mesos futurs, insisteix que “la situació és incerta” encara que arriba a veure perillar la campanya d'estiu per a quan no tenen clar si aconseguiren les xifres d'altres anys. “Valorem escenaris amb només un 30 o un 40 per cert de vendes. Això significa perdre diners”.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar