Castellano

Sant Joan d'Alacant celebra el dia del País Valencià i deslliga la polèmica

Sant Joan d'Alacant celebra el dia del País Valencià i deslliga la polèmica
  • El Partit Popular demana canviar en la cartelleria oficial i usar “Comunitat Valenciana"

El Partit Popular de Sant Joan d'Alacant ha denunciat aquest dimarts que en els cartells oficials per a commemorar el 9 d'Octubre posa «Dia del País Valencià», i no “Dia de la Comunitat Valenciana”, advertint que en aquests cartells “se suplanta la denominació oficial de la Comunitat Valenciana per un altre amb tints nacionalistes”.

El portaveu popular, Manuel Aracil, ha explicat que es tracta d'una “terminologia que els nacionalistes valencians de Compromís venen emprant oficiosament des de fa temps i que copia la denominació amb la qual es coneixen en els cercles sobiranistes els actes oficials de l'11 de setembre a Catalunya”.

Aracil ha afegit que des del Partit Popular es vol mostrar l'estupor i malestar que ha provocat el cartell oficial elaborat per la Regidoria de Cultura que dirigeix la socialista Esther Donate. “Ens crida l'atenció el fet que els edils del PSPV-PSOE que van prometre la Constitució i l'Estatut d'Autonomia usen una denominació que no és l'oficial per a commemorar el 9 d’Octubre atenent els seus socis del Consell de Compromís”.

Així, el PP de Sant Joan sol·licita la retirada immediata de la cartelleria i la correcció del terme "País Valencià" i la seua substitució per la denominació oficial "Comunitat Valenciana", "que sí que representa a tots els valencians, alacantins i castellonencs".

Crítiques de Vox

“Des de VOX, NO ens sorprenen els rumbs polítics de Ciutadans, els qui constantment es pronuncien sota aqueixa línia oportunista venent el seu color al millor postor, contradient-se fins i tot en posicionaments dins de les seues pròpies files, emetent així valoracions i accions dispars.

És evident que la falta de lideratge i l'absència d'un argumentari comú el qual defineix a un partit polític porta a aquesta mena de fets, celebrant en aquest cas una festivitat que no se sosté, el dia 9 d'Octubre, perquè el País Valencià no existeix, només existeix un país i es diu Espanya, havent-se de festejar, per tant, el Dia de la Comunitat Valenciana.

Ens preguntem, si la raó és voler acontentar el seu soci socialista després d'haver-li fet el llit en les passades eleccions municipals per a aconseguir l'alcaldia, als partits nacionalistes com és el cas de Compromís, o, finalment, caldria pensar que advoquen per un postulat independentista celebrant aquest dia com el Dia del País Valencià.

D'altra banda, s'observa que, en el cartell oficial, tant el titular com l'exposició d'activitats, se citen únicament en valencià excloent l'espanyol, i, per tant, a totes les persones que no són valencià parlants.

A Ciutadans se'ls escapen els ciutadans, i més encara, quan existeix un fort rumor en la localitat santjoanera, el qual diu que l'actual alcalde serà cap de llista pel PP en les pròximes eleccions municipals.

Ens preguntem si llavors, quan canvie del roig ataronjat al blau, celebrarà el Dia de la Comunitat Valenciana, respectant aqueix aparent suport a la lliure elecció lingüística i defensa de l'espanyol que els populars diuen professar, així com la defensa de la unitat nacional, que des de VOX, venim en tots dos casos, reivindicant en el nostre ideari sense dilació des del principi.”

 

Pujar