Castellano

Roba el mòbil a una dona a Sant Joan d'Alacant que passejava amb un malalt d'alzheimer

VÍDEO | Persecució policial després de cometre un robatori a Sant Joan d'Alacant
VÍDEO | Persecució policial després de cometre un robatori a Sant Joan d'Alacant
  • La Policia Nacional ha detingut a aquesta persona acusada de quatre robatoris pel mètode de la "estirada" a persones d'avançada edat

Agents de la Policia Nacional han detingut a un home, acusat d'haver robat d'una tirada el telèfon mòbil a una dona de 66 anys d'edat que estava passejant per una avinguda de Sant Joan platja amb el seu marit afectat d'alzheimer, qui en aqueix moment estava parlant per telèfon, gràcies a la col·laboració ciutadana d'un professor i els seus alumnes els qui es trobaven d'excursió pel lloc perseguint-li a la carrera mentre li gravaven amb els seus telèfons.

Perseguit a la carrera i gravat per testimonis
Una vegada més, la col·laboració ciutadana ha sigut crucial per a la resolució d'aquest delicte per part de la Policia Nacional moments després que es produïra el fet.

Una dona d'avançada edat es trobava passejant tranquil·lament per una coneguda avinguda de la zona de Sant Joan platja, juntament amb el seu marit d'avançada edat també, qui pateix d'alzheimer, mentre parlava amb el seu telèfon mòbil.

De sobte, un individu, se li va aproximar a la carrera per l'esquena i, sobtadament, va agarrar fortament el telèfon i va sacsar a la víctima violentament amb la intenció d'arrabassar-li'l, aconseguint finalment el seu objectiu d'arrancar-li el terminal telefònic a la víctima i fugint a la carrera del lloc a continuació.

Afortunadament, el violent succés no va provocar en aquest cas cap mal físic a la víctima, per la qual cosa va poder demanar auxili a crits per a alertar als vianants que es trobaven per la zona.

La crida d'auxili, va obtenir la ràpida resposta d'un professor que es trobava d'excursió pel lloc amb els seus alumnes, qui sense pensar-lo gens, va eixir corrent en persecució del presumpte autor, mentre que amb gran determinació va traure el seu telèfon mòbil i va començar a gravar-li durant l'accelerada persecució.

La Policia Nacional, després de ser alertada del succés a través d'una anomenada ciutadana a la sala CIMMAC del 091 i després de ser-li facilitades aquestes clares i determinants imatges de l'autor del succés, va activar ràpidament un ampli dispositiu de cerca de l'individu, mobilitzant a les dotacions de servei d'aqueix mateix matí.

Detingut en els voltants encara esbufegant i amb el telèfon mòbil robat
D'aquesta manera, la coordinada cerca va donar ràpidament fruits en localitzar en les proximitats a un individu, coincident plenament amb les característiques físiques i de vestimenta de l'individu que apareixia en el vídeo del testimoni, qui mostrava una actitud cansada, amb respiració entretallada i esbufegant a qui immediatament van interceptar, trobant-li entre les seues robes un telèfon mòbil d'alta gamma de les mateixes característiques del pertanyent a la víctima, per la qual cosa en aqueix mateix acte va ser detingut i traslladat a dependències policials de la Comissaria del districte Nord d'Alacant.

Una vegada que la víctima va veure el telèfon mòbil que van trobar els Policies a l'arrestat, el va reconèixer perfectament com el mateix que li van robar, podent així recuperar-ho sense que a l'autor dels fets li haguera donat ni tan sols temps a manipular-lo.

Aquesta intervenció, va anar sens dubte, pel resultat d'una extraordinària col·laboració ciutadana que no van dubtar a donar resposta a la crida d'auxili d'una angoixada víctima, actuant amb summe enginy per a aportar proves a la Policia.

S'esclareixen altres tres "estirades" idèntics d'una investigació prèvia
Els investigadors han aconseguit relacionar altres tres robatoris que haurien succeït durant l'últim mes, en els voltants de centres assistencials de la tercera edat i en centres de salut, situats en la zona de Sant Joan Platja, comesos sobre persones d'avançada edat en els quals l'autor s'aproximava a les víctimes per l'esquena per a sorprendre-les i robar-los les seues pertinences utilitzant violència.

Un d'aquests successos, va resultar altament lesiu per a una dona septuagenària a qui, la sobtada escomesa de l'autor, li va provocar una aparatosa caiguda amb resultat de lesions per a ella.

Així les coses, després de les perquisicions dutes a terme, els agents de la Policia Nacional, han pogut determinar la presumpta autoria de l'arrestat també en aquests violents robatoris, comesos en la mateixa zona, franja horària i amb el mateix modus operandi, sobre la base dels indicis amb els quals comptaven.

El detingut, de nacionalitat algeriana, de 33 anys d'edat, sense antecedents previs al nostre país, va ser posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de la mateixa localitat.

Útils proves de testimonis per a la resolució de casos policials
La Policia Nacional agraeix als ciutadans que han sigut testimonis d'algun fet delictiu i que han aportat dades útils per a la investigació que han pogut portar l'esclariment d'algun fet, recordant, que aquestes accions són, en moltes ocasions fonamentals, sempre que s'avise al més prompte possible a la Policia i no es comprometa la pròpia seguretat.

Si tens alguna informació, foto o vídeo interessant, pots posar-te en contacte amb ELPERIODIC.COM escrivint un missatge privat a través de les nostres xarxes socials en Facebook, Instagram i Twitter, escriure al correu hola@elperiodic.com o via Whatsapp a través del número 682 03 06 02.
Pujar