Castellano

Compromís reclama a l’equip de govern diferents millores en accessibilitat i mobilitat

Compromís reclama a l’equip de govern diferents millores en accessibilitat i mobilitat

  El grup municipal de Compromís ha presentat una sèrie de precs al plenari ordinari de gener en relació amb diferents assumptes que des de fa mesos no se solucionen i que generen problemes a les veïnes i veïns de Sant Joan.

  D’una banda, el portaveu Sergio Agueitos ha insistit en la problemàtica que viu la comunitat de veïns de Villa Antonia pels reiterats incompliments del concessionari i ha demanat la realització d’inspeccions periòdiques per perjuís que genera l’activitat, així com reclamar l’auditoria acústica i altra documentació preceptiva i periòdica a la qual està obligat el concessionari a presentar. Així mateix, alguns representants de la comunitat han acudit a la sessió per a demanar a tota la corporació una posició ferma al respecte i exigir la cessació de l’activitat.

  D’altra banda, el regidor Xavier Sala ha tornat a recordar que la situació del solar que es troba en el cantó del c/ Sant Antoni amb la Rambla de la Llibertat ha empitjorat i continua suposant un perill per als vianants. Sala ha argumentat que, atés que aquest solar és producte de l’enderrocament de les cases per ampliar la Rambla al seu moment, el govern local hauria d'actuar i prendre les mesures oportunes per a condicionar l’espai, com es va fer entre c/ La mar i c/ Sant Antoni.

  El regidor de Compromís també ha demanat informació per avaluar la nova contracta de recollida de residus i neteja viària de l'Ajuntament de Sant Joan, pel que fa a les despeses per taxa d'abocador a Pedra Negra que s'han pagat al llarg de la contracta des de setembre de 2010 fins a l'actualitat. A més, ha sol·licitat les dades per reciclatge de paper, envasos i vidre al llarg de la contracta, i les compensacions pel servei de cinqué contenidor, així com les dades de funcionament, usuaris adscrits i tones de recollida des que es va implantar.

  Mobilitat i accessibilitat

  Des de Compromís s’ha presentat una sèrie de propostes destinades a millorar l’accessibilitat en alguns punts del municipi. Les noves obertures de la carretera Miguel Hernández suposen una oportunitat per a reclamar una modificació de l’itinerari de la línia c53 perquè puga apropar-se més al nucli urbà de Sant Joan amb una parada més cèntrica. Sala ha exposat diferents opcions i s’ha mostrat flexible a qualsevol alternativa que facilite l'accés a aquesta línia de transport públic.

  Precisament és l’avinguda Miguel Hernández la que condiciona la trama urbana de Sant Joan a causa de rebre una quantitat de trànsit sense que l'origen o destinació del viatge estiguen en el mateix municipi, la qual cosa incrementa la saturació del viari, els nivells de soroll, la contaminació atmosfèrica i disminueix la seguretat viària. Un problema que Sant Joan pateix des de fa dècades i que, amb els nous desenvolupaments urbanístics, tot indica que s’agreujarà.

  Per aquest motiu, Xavier Sala ha tornat a proposar que s’estudie l’alternativa a l'eixida de la Ronda Nord que, segons el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), desviaria el trànsit de la Miguel Hernández cap al Comtat de Fabraquer (Ronda Nord) i acabaria davant de l'IES Lloixa en l’Av. d’Alacant. Una opció que no solucionaria cap problema perquè abocaria davant d’un centre educatiu, que col·lapsaria un trajecte que ja pateix un trànsit considerable, com és el Comtat de Fabraquer i l’Av. Alacant. L’alternativa de Compromís és projectar eixa eixida per darrere de l’institut i enllaçar-la amb la CV-821, la carretera autonòmica amb millors connexions.

  Pel que fa a la permeabilitat de l’Av. Miguel Hernández, Sala ha recordat que ben aviat s’acabaran les obres del PAI Nou Nazareth i que la unió amb aquesta avinguda es convertirà en un nou punt roig d’accessibilitat. Per tant, ha reclamat que s’estudie amb deteniment quina és la millor opció per a unir el sector i que es prenguen les mesures oportunes per a prevenir més problemes de trànsit en aquesta via i que asseguren l'accessibilitat de les persones.

  En aquest sentit, el regidor ha indicat que és necessari condicionar una vorera per a vianants entre el final del c/ del Carme i l’Av. d’Ausiàs March. A més, ha sol·licitat que es faça una valoració actualitzada dels passos de vianants perquè hi haja una visibilitat òptima, perquè hi ha vies públiques on elements com els contenidors estan situats al costat del pas de vianants i impedeixen la visibilitat tant de les persones que el creuen com de qui condueix, suposant un greu perill.

  Per últim, Xavier Sala ha proposat que, per a facilitar l’accessibilitat dels accessos al Mercat Municipal de Sant Joan i incentivar un trajecte més segur i amable, caldria que es tancara al trànsit del c/ del Mercat almenys entre C/ l’Ordana i el C/ Cristo de la Paz els dissabtes de mercat.

  Pujar