Castellano

Compromís reclama que la connexió en autobús entre Sant Joan i la platja funcione tot l’any

Compromís reclama que la connexió en autobús entre Sant Joan i la platja funcione tot l’any

  Compromís torna a reivindicar un transport públic de qualitat i denuncia les mancances del servei ara que al setembre ha acabat el servei de la línia 31, l’únic autobús que connecta Mutxamel i Sant Joan amb la platja. Un servei que només funciona a l’estiu, però que és fonamental el seu funcionament tot l’any perquè són moltes les persones que es desplacen per a treballar, estudiar, fer esport o com a punt de trànsit alternatiu a Alacant.

  La platja se situa a poc més de 2 km del centre de Sant Joan, però a partir de setembre es converteix en una zona inaccessible per a moltes persones perquè desapareix aquesta línia d’autobús. A més, als mesos d’estiu, el servei és insuficient perquè només fa un viatge a l’hora, freqüència que caldria ampliar per a donar un millor servei a la ciutadania.

  Així mateix, aquesta línia actua també com a connexió alternativa a Alacant perquè el seu trajecte no està tan col·lapsat com el de la línia 23 que transita per l’Av. de Dénia: es pot agafar primer el bus cap a la platja (Mutxamel – Costa Blanca: 25 min; Sant Joan – Costa Blanca: 15 min), i després fer transbord al TRAM amb la línia L3 en la parada de Costa Blanca (Costa Blanca – Pl. dels Cavalls: 20 min). Per tant, en 40 min aproximadament també es pot arribar a la capital.

  D’altra banda, la formació recorda que l’itinerari de la línia C-53 que va al Campello no passa pel nucli urbà de Sant Joan i cal anar a l’Av. Miguel Hernández per agafar-lo. És per això que cal estudiar la seua modificació incorporant una parada al Centre de Salut i que s'aprope al nucli urbà, donant servei a la gent de Sant Joan. Una situació pareguda al recorregut de la línia 38, que va des de la Universitat d’Alacant a la platja de Sant Joan, passant per l’Hospital sense entrar al municipi.

  Compromís fa anys que lluita per aconseguir un servei de qualitat per a connectar de forma eficient, sostenible i ràpida Sant Joan amb els pobles del voltant i, sobretot, amb Alacant. Encara queda molt per tenir una bona connexió amb la capital que solucione els problemes actuals i per això és clau impulsar canvis en els itineraris i les freqüències de la línia 23, com es va proposar a les esmenes que la formació va presentar al projecte de la Conselleria. Als últims mesos també s'ha fet un dur treball per presentar les alternatives més realistes per aconseguir que el TRAM arribe a Sant Joan com més aviat possible.

  Pujar