Castellano

Compromís: “L’Ordana ha de ser una oportunitat per beneficiar Sant Joan i no els interessos d’empreses privades”

Compromís: “L’Ordana ha de ser una oportunitat per beneficiar Sant Joan i no els interessos d’empreses privades”

  L’augment de la superfície construïda a Sant Joan i el conseqüent creixement de la població ha fet que les comunicacions actuals generen greus problemes de mobilitat tant per als vianants com per a les persones que es desplacen en vehicle de motor, a causa de la congestió del trànsit de l'Av. Miguel Hernández, l'escassetat d'opcions de transport públic o la falta d'estacionament del centre urbà, entre altres, denuncia la formació valencianista.

  "Hui Sant Joan compta amb una zona d’aparcament menys i amb un pàrquing subterrani que encara no s’ha obert. Una situació que l’alcalde de Sant Joan va assegurar que no ocorreria amb l'afirmació que cap aparcament seria tancat per la posada en funcionament del pàrquing de l’Ordana. Però Santi Román ha tornat a mentir de forma descarada a la ciutadania".

  "Els prejuís que generen aquestes decisions i la poca fiabilitat de les paraules de l’actual alcalde es tradueixen en un greu problema que Compromís Sant Joan denúncia i que posa de manifest que l’actual govern local de dretes torna a beneficiar les empreses privades i els interessos dels santjoaners ixen una vegada més perdent".

  Davant la decisió dels propietaris del solar de La Moleta per acabar amb la concessió de l’aparcament justament ara, "ha de portar a l'Ajuntament a proposar alternatives i dotar al veïnat de solucions, així com facilitar als treballadors del mercat dels dissabtes els seus desplaçaments".

  Fa onze anys que Compromís defensa una gestió pública de l'aparcament de L’Ordana en benefici dels usuaris, però el consistori no va optar a la seua gestió i no va aprofitar l'oportunitat de fer-ho quan es va autoritzar la subhasta. El grup municipal inclús va presentar una sol·licitud d’expropiació del pàrquing i totes les mesures oportunes per fer viable aquesta gestió. Però el govern local va concedir la concessió a una empresa privada que demanava, entre altres, el tancament d’estacionaments a menys d'1 km.

  El pàrquing de l’Ordana és considerat per la coalició com una oportunitat per a caminar cap a un model de ciutat més sostenible i treballar una proposta la més beneficiosa i inclusiva possible per a Sant Joan, que faça els voltants del mercat més accessibles, sempre amb la visió de recuperar els carrers per a les persones i potenciar el comerç de proximitat. 

  “Volíem una gestió pública que ampliara les possibilitats de mobilitat i que fora un element per transformar el centre del poble. Amb la gestió privada defensada per Santiago Román ens trobem que tanquen pàrquings gratuïts. Una aposta que no transforma el poble i que només s’encamina al fet que una empresa obtinga més diners a costa dels nostres veïns i veïnes. Òbviament, amb Santiago Román, Sant Joan perd, guanya l’empresa privada”, afirma el portaveu Sergio Agueitos.

  Recordem que Compromís va denunciar també els preus pactats amb el concessionari del pàrquing, que són més alts dels que hi ha al mercat actualment, i el no haver demanat responsabilitats ni rebre cap indemnització per un servei que no es va realitzar i per les despeses complementàries de les instal·lacions. Si s’haguera posat en funcionament des que es va acabar l’obra, l’Ajuntament haguera pogut rebre un cànon de 23.666.46 € anuals, més el benefici social i econòmic per a l’eix comercial i empresarial del nucli del municipi. Ara, es redueix en un 50% eixe cànon a la concessionària, és a dir, que en els deu pròxims anys s’ingressarà la meitat.

  Pujar