Castellano

Compromís demana millores en el servei de residus i el desbloqueig de l’ecoparc

Compromís demana millores en el servei de residus i el desbloqueig de l’ecoparc

  El grup municipal Compromís Sant Joan ha demanat a l’equip de govern explicacions per la situació de "paràlisi" que pateix la instauració d’un ecoparc a Sant Joan, a més de sol·licitar millores en la gestió de residus que garantisquen un servei de qualitat al veïnat del municipi.

  "Han passat ja quatre mesos des que, en octubre de 2021, el plenari va revocar la parcel·la proposada per a la construcció de l’ecoparc situada al costat de l’antic Lloixa. El consistori es va mostrar obert a canviar la localització i va demanar un informe a Urbanisme per a recomanar un emplaçament diferent. Però la conclusió a la qual s’arriba és que l'única parcel·la que reuneix les condicions per a estes instal·lacions és la de Salafranca".

  "Els arguments de l’àrea s’han centrat en el fet que l’únic terreny en sòl urbà que es troba enfront de carrers urbanitzats i que disposa dels serveis requerits segons les característiques del projecte és el del carrer Pintor Roberto Mira. Una conclusió que estanca encara més esta situació i que posa en perill els 300.000 € destinats a este fi".

  Compromís no entén com el consistori defensa que estes instal·lacions es construïsquen en un espai residencial i al costat d’una escola quan el PGOU té previst que vagen en zones industrials o empresarials. És per això que la formació ha proposat alternatives en espais més allunyats de zones residencials i més accessibles, com són els terrenys terciaris del Salt o del Sup-11.

  A més, el grup municipal "s’ha mostrat obert en tot moment a estudiar la situació i ajudar a triar el millor espai per a l’ecoparc de Sant Joan, tenint en compte en tot moment les preocupacions de les veïnes i veïns afectats i que integren la plataforma “Ecoparque Sant Joan sí, en zona residencial no”. Una de les parcel·les propostes està sent utilitzada actualment per l’Ajuntament i està situada en la partida el Salt, lloc que no afecta la tranquil·litat ni la seguretat de les persones que viuen en les zones residencials".

  Per altra banda, "la formació denuncia que Sant Joan continua amb un servei molt deficient de recollida de residus mitjançant els punts verds, amb un horari molt restrictiu. Ja en 2017 un informe d’intervenció va exposar l’incompliment del servei estipulat al contracte públic de l’empresa encarregada de la gestió de residus per no oferir un servei d’ecoparc a Sant Joan. Actualment este servei està a l’espera d’una nova licitació i no s’està implementant cap procés d’informació i participació respecte del model que es vol impulsar".

  Compromís advoca a una "major participació i transparència prèvia en este tipus de projectes que afecten la ciutadania, així com fer partícips a les forces polítiques, socials i associatives de Sant Joan".

  Pujar