Castellano

Compromís critica que PSOE, C’s i VOX rebutgen la planificació d'un altre Centre de Salut per a Sant Joan

Compromís critica que PSOE, C’s i VOX rebutgen la planificació d'un altre Centre de Salut per a Sant Joan

  Compromís ha presentat una proposta d’acord per a aconseguir que Sant Joan s’adherisca a un futur pla d’infraestructures sanitàries de la Conselleria per a la construcció d’un altre Centre de Salut. Una oportunitat perduda a causa del vot en contra del PSOE, C’s i VOX.

  La formació progressista pretenia donar resposta a una demanda social que el poble de Sant Joan arrossega des de fa anys i que cada vegada suma més habitants. El Centre de Salut actual es va construir l’any 1985, quan donava servei a uns 11.500 habitants. Quasi 35 anys després, som més de 23.000 i, per tant, es fa urgent tindre unes instal·lacions modernes, accessibles i suficientment grans per a tindre un servei digne i de qualitat.

  No obstant això, l’equip de govern ha rebutjat la iniciativa per qüestions partidistes deixant enrere una vegada més les necessitats de les veïnes i veïns de Sant Joan. Inclús des del PSOE s’ha afirmat que “Sant Joan no necessita un altre centre”. Cal recordar que l’ampliació va ser defensada tan sols pel grup socialista després d’anys reclamant un nou, unes obres que han generat més espai útil, però que és totalment insuficient en termes dels serveis prestats i d’accessibilitat. Tot això suposa un gran inconvenient per a les persones grans, amb malalties o amb problemes de desplaçament.

  Amb la proposta, Compromís buscava l’aprovació del ple, que ja en 2019 va tirar endavant una altra proposta sobre la necessitat d’un nou centre i la utilització de l’actual com a centre d’especialitats, que incorporava un punt d’atenció continuada, una oficina de farmàcia i un servei d’urgències.

  Però davant la negativa del Psoe, C’s i Vox, el grup municipal Compromís continuarà reclamant un servei sanitari d’acord amb les necessitats del poble de Sant Joan i lluitarà per la planificació d’un nou edifici que solucione esta mancança de serveis sanitaris.

  “Hem de resoldre les mancances del Centre de Salut actual i avançar cap a un model descentralitzat d’atenció sanitària. PSOE, C’s i VOX han votat conjuntament en contra de la salut de les santjoaneres i santjoaners” conclou Sergio Agueitos, portaveu de Compromís.

  Pujar