Castellano

Compromís aconseguix que el valencià puntue de manera específica en unes oposicions en Sant Joan

Compromís aconseguix que el valencià puntue de manera específica en unes oposicions en Sant Joan

    L’ajuntament de Sant Joan ha acceptat els 8 recursos que Compromís va interposar contra les bases d’uns concursos-oposició de 12 places. En aquests recursos, Sergio Agueitos, portaveu del grup municipal, defensa que la legislació vigent atorga un nivell de protecció al valencià especial i que es reconeix el dret de qualsevol ciutadà a ser atés en valencià, la qual cosa no és aliena als processos de reclutament de l’Administració Pública. “És per això que vam plantejar que calia valorar el valencià com a mèrit i de manera específica. No se pot garantir l’atenció en valencià si no es comença valorant els coneixements d’aquesta llengua oficial en un procediment com aquest, on estan en joc dotze places en propietat” ha afirmat.

    Segons la formació valencianista, açò suposa una victòria per a la igualtat i els drets de la ciutadania, ja que “no es pot perpetuar un model on hi ha ciutadans de primera i ciutadans de segona”.

    A les acusacions de la dreta de paralitzar el procés de selecció, des de Compromís apunten que el recurs va ser resolt amb gran diligència, en qüestió de dos dies i que el termini de presentació de sol·licituds a aquest procés encara no havia ni començat. “A més, estem parlant de garantir drets fonamentals dels ciutadans i de protegir un bé immaterial que hauria de ser un consens polític de totes les forces, ja que parlants valencians n’hi ha de dretes i d’esquerres. ¿Què ens està dient la dreta? ¿Que preferiria un procés no adequat a la llei? ¿Que no els importen els drets dels seus votants?” apunta Agueitos.

    Per últim, des de la formació afirmen que una de les seues essències vitals és ampliar drets i garantir-los, que seguiran avançant en este sentit i que, a més, és la millor manera de blindar-se davant de l’extrema dreta, que vol aniquilar la diversitat pròpia d’una societat en democràcia i especialment qualsevol manifestació de la cultura valenciana.

    Pujar