21 de setembre de 2020 21/9/20

El teatre pren Santa Pola en el primer Certamen Autonòmic de Teatre Amateur

 El teatre pren Santa Pola en el primer Certamen Autonòmic de Teatre Amateur - (foto 1)

  La passada setmana Santa Pola es va omplir de teatre gràcies al primer Certamen Autonòmic de Teatre Amateur, Majors en Escena, organitzat per l'Associació "Nuevo Resurgir" i amb la col·laboració de l'Ajuntament de la vila i de la Casa de la Cultura, on va tenir lloc aquesta cita per als amants del teatre.

  Quatre dies d'actuacions en els quals el públic va poder veure quatre obres, d'elles tres van ser les que participaven en el Certamen. Tres obres de teatre triades d'entre 24 que es van presentar.

  Samuel Ortiz, Regidor de Persones Majors, assegura que el Certamen ha tingut un "acolliment excel·lent, tant pel Consell de Majors com pels participants. Més d'un centenar de persones han tingut la possibilitat de descobrir la nostra història i gastronomia, el nostre comerç, en quatre dies de teatre i cultura". Matisa, també, que de cara al pròxim Certamen volen "incorporar un premi especial del públic i que almenys un dels grups siga en valencià".

  El primer grup a actuar en el Certamen va ser "Frenesí", d'Ibi, que van representar l'obra "Aquesta nit és la vespra", de Víctor Ruiz; seguit el dijous per "El Candil", de Dènia, amb "Benvinguda Donya Marta", de Moisés de les Heras; i finalment el divendres 21 va actuar "La Casilla", de la Nucia, amb l'obra "L'oncle d'Amèrica", una adaptació d'Antonio Paso i Emilio Sáez. I, finalment, el dissabte li va tocar al grup "Nuevo Resurgir" de Santa Pola, amb l'obra "La Sirena Encallada", d'Alejandro Casona, que va servir d'avantsala a l'entrega de premis.

  Per la seua banda, Eugenio Moreno, coordinador del Certamen, assegura que estan "molt contents per com s'ha desenvolupat tot. El que volem és donar més visibilitat al teatre, que açò es faça en més municipis i que la gent s'anime a participar", així mateix, Moreno també vol explicar que "efectivament el grup 'El Candil' procedeix originàriament de Talavera, amb components de la Comunitat Valenciana, però s'estan traslladant a la zona del mediterrani, a Dènia. A més, la dotació econòmica que se li ha donat als tres grups participants és exactament la mateixa".

  Es van entregar huit premis:

  Millor posada en escena: El Candil
  Millor vestuari: Frenesí
  Millor actriu principal: Emilia Torrescusa, de El Candil
  Millor actor principal: Moisés de les Heras, de El Candil
  Millor actriu de repartiment: Paquita Galera, de Frenesí
  Millor actor de repartiment: Juan Valentín, de la Casilla
  Millor director/a: Ana Vicente, de la Casilla
  Millor grup: El Candil

   1 comentari
  Paz. Junyent
  Paz. Junyent
  26/09/2018 01:09
  ICertamen teatro msyores santa pola-amateur

  Que es amateur, grupo testral que no es SL o SA sin ánimo de lucro aunque tengas la experiencia de 50 años haciendo teatro y más de 200 obras representadas como (@teatroelcandil), son muy buenos: primer premio. A mis preguntss la organización del Certamen me informa que aunque no se especifique en las bases hay distintos niveles a la hora de ser amateur. Hemos sido 23 incautos mandando CdCon nuedtra obra. Yo personalmente vuelta s los ensayos con todo el calor, haciendome ilusiones !! Participar en un Certamen!!!. Pues edo, que a mi no me esperen el año que viene. En Denia se ha estrenado Bienvenida doña Marta??? Creo que no. Vivan las dases.

  Pujar