8 de juliol de 2020 8/7/20

Santa Pola s’uneix al pla integral de Ecovidrio per a incrementar el reciclat de vidre a l’estiu

  Santa Pola s'uneix a la campanya de Ecovidrio, ‘Pren nota, recicla vidre’, amb l'objectiu d'augmentar la recollida selectiva d'envasos de vidre, a través del contenidor, respecte a l'estiu de l'any anterior. Aquesta campanya engega un pla integral per a incrementar el reciclatge d'aquests residus en els establiments hostelers de les zones costaneres.

  Alejandro Escalada, Regidor de Medi ambient, qualifica aquesta campanya de “molt positiva, ja que permet fomentar el reciclatge d'envasos de vidre. I per a açò l'època estival és fonamental.”

  A través de la iniciativa ‘Pren nota, recicla vidre’ Ecovidrio promou i facilita la separació d'aquests residus entre els professionals del sector, a més de sensibilitzar sobre la importància de reciclar per a preservar l'entorn i lluitar contra el canvi climàtic.

  La campanya aconseguirà a més de 200 establiments hostelers de Santa Pola. Amb l'objectiu de mobilitzar als professionals d'aquest sector, Ecovidrio realitzarà més de 600 visites d'informació i sensibilització durant el període estival. A més, l'entitat instal·larà nous contenidors, i lliurarà més de 100 poals per a facilitar el transport dels residus d'envasos de vidre

  Per a mobilitzar a la ciutadania, Ecovidrio ha decorat contenidors amb motius estiuencs. A més, l'entitat atorgarà als municipis que superen el repte d'incrementar el reciclat d'envasos de vidre un reconeixement.

  Segons les últimes dades relatives a 2017, els ciutadans de Santa Pola van reciclar un total de 903.960 quilograms de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant recicle de mitjana 29,0 kg. Respecte a la taxa de contenirització, Santa Pola se situa amb una mitjana 145 habitants per contenidor, explicant en l'actualitat amb un total de 215 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats.

  Pujar