1 d’octubre de 2020 1/10/20

Santa Pola, un nou focus de COVID-19

Santa Pola, un nou focus de COVID-19 - (foto 1)
  • Un rebrot en una discoteca obliga a realitzar les proves del virus

L'oci nocturn es converteix, una vegada més, en un nou brot de coronavirus en la Comunitat Valenciana. Aquesta vegada, el contagi s'ha produït a Santa Pola. La localitat alacantina s'ha trobat amb diversos casos positius després d'una festa en la discoteca Oasi.

És per això que la Conselleria de Sanitat i l'Ajuntament de Santa Pola, han fet una crida a tots els assistents al local els dies 10, 11 i 12 de juliol perquè acudisquen a partir d'aquest mateix dimarts, de 9.00 a 14.00 hores, al pavelló municipal Lara González, on se'ls realitzaran "les proves sanitàries oportunes dirigides a descartar possibles casos".

“Totes les persones hauran d'acudir proveïts amb la targeta SIP (sanitària, amb màscara i seguint les recomanacions de distanciament, higiene i seguretat establides per les autoritats competents”, segons mana la convocatòria.

Des de Conselleria s'insisteix que les proves són únicament per a les persones que van estar en l'establiment els dies esmentats.

Després de l'anunci del tancament de la discoteca Oasi, Ana Barceló, ha mostrat el seu descontentament i s'ha mostrat categòric assegurant que tancarà discoteques, pubs i clubs nocturns si la situació el requereix ja que “no s'estan complint, en absolut, les mesures de seguretat”, va afirmar la consellera dissabte passat després d'una compareixença en la qual va anunciar “mesures categòriques” davant l'empitjorament de les xifres d'infeccions.

Altres brots en la Comunitat Valenciana a conseqüència de l'oci nocturn

Aquest brot a Santa Pola ha sigut un dels últims detectats, no obstant això, les dades que es remenen de l'avanç de la pandèmia a causa de l'oci nocturn no són positius ja que la xifra de contagiats augmenta cada dia a València, Alacant i Castelló.

A aquest brot se li suma el de Gandia on s'han detectat al voltant d'un centenar de positius entre els 20 i els 40 anys per l'obertura de les discoteques, que han hagut de ser tancades després de situar al municipi amb el major nombre de casos de COVID-19 en la Comunitat. També Peñiscola després dels contagis en el club nocturn Banús ha obligat als assistents entre els dies 11 i 13 de juliol a realitzar-se les proves de *PCR, promogudes per la Conselleria de Sanitat juntament amb l'Ajuntament.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar