27 de maig de 2020 27/5/20

Santa Pola cerca desestacionalizar el turisme amb una fira social, cultural i gastronòmica

Santa Pola cerca desestacionalizar el turisme amb una fira social, cultural i gastronòmica - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Santa Pola cerca desestacionalizar el turisme amb una fira social, cultural i gastronòmica - (foto 2)

  L'Ajuntament de Santa Pola ha organitzat "Foc, Festa i Fira", un esdeveniment que cerca desestacionalizar el turisme de la localitat a través d'una oferta basada en la cultura, el comerç local i la gastronomia.

  L'edil de Cultura, Ana Antón, ha detallat que la idea sorgeix com a substitució de l'antiga Fira de Primavera, que se centrava sobretot en l'hostaleria i el comerç. "Volem oferir alguna cosa nova, dins de la temporada baixa com a pol turístic, que puga atraure a gent de la província i dels voltants", ha incidit.

  Per a açò s'han preparat activitats basades en l'ecologia i la protecció animal, a més de stands amb comerços locals i gastronomia autòctona. El punt més festiu arribarà amb els concerts a càrrec de grups locals i de la província com a Pura Mandanga.

  Una de les novetats principals és l'espectacle de forja en el carrer, on diferents artistes aniran mostrant durant el cap de setmana peces d'una escultura base que es desvetlarà l'últim dia. Posteriorment, la figura se cedirà a l'Ajuntament perquè la col·loque en un punt de la ciutat encara per definir.

  Les conferències també seran grans protagonistes del cap de setmana, ja que s'han previst un total de nou, principalment de temàtica animalista i ecològica. "La cultura ha sigut sempre la part més oblidada i ara volem utilitzar-la per a fer més atractiva l'oferta del poble", ha destacat Antón.

  La fira, promoguda de forma conjunta per les regidories de Turisme, Cultura i Comerç, se celebrarà des del divendres 31 de març al diumenge 2 d'abril i es desenvoluparà íntegrament al voltant del Castell Fortalesa de Santa Pola.

   

  Pujar