27 de maig de 2020 27/5/20

Santa Pola acull el 9 i 10 de febrer els cazamines de l'Armada Espanyola “Sella”, “Tambre” i “Duero”

Santa Pola acull el 9 i 10 de febrer els cazamines de l'Armada Espanyola “Sella”, “Tambre” i “Duero” - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Santa Pola acull el 9 i 10 de febrer els cazamines de l'Armada Espanyola “Sella”, “Tambre” i “Duero” - (foto 2)

  La vila marinera rep el cap de setmana del 9 i 10 de febrer als cazaminas pertanyents a la Primera Esquadrilla de Cazaminas de l'Armada Espanyola. En concret, els vaixells que visitaran la nostra localitat reben el nom de rius i són: Sella, Tambre i Duero.

  Els vaixells faran escala en el port de Santa Pola el pròxim cap de setmana i estaran atracats al final del port pesquer. Realitzaran una jornada de portes obertes totalment gratuïtes per a acostar a la població les característiques dels cazaminas de l'Armada i les missions de la Força de Mesures de Contramines. Les visites consistiran en un recorregut per diferents compartiments dels vaixells, on s'explicaran els equips emprats, les missions encomanades i la manera de treballar.

  El dissabte l'horari de visita és de 15.30 a 18.00 hores; i el diumenge 10 de 10.00 a 13.00 hores, i a la vesprada de 15.30 a 18.30 hores. A més, el dissabte dia 9 a les 18:45 hores se celebrarà la solemne cerimònia d'arriat de bandera seguint les costum de l'Armada, per la qual cosa es convida al públic a presència l'acte des del moll.

  A més, el dissabte se celebrarà a les 12.30 hores una conferència en el Club Nàutic de Santa Pola, titulada "Operacions MCM al Mediterrani", sobre la força i aportació a la seguretat marítima de la Unitat de Cazamines.

  Aquests moderns bucs van ser entregats a l'Armada entre els anys 1999 i 2005. Existeixen en total sis cazaminas de la classe "Segura", constituïts com la 1a Esquadrilla d'MCM (Unitat de Cazamines), amb base en Cartagena.

  Les seues dimensions són: 55 metres d'eslora, 10,7 de mànega i 2,5 de calat; el seu desplaçament a plena càrrega és de 570 tones, una velocitat màxima de 14 nusos i una autonomia de 2000 milles. La dotació és de 45 persones.

  La missió principal d'aquesta classe de bucs és la detecció i neutralització d'artefactes explosius submergits que puguen haver-se col·locat en accessos a ports, bases navals o derrotes costaneres. Els exercicis que s'estan efectuant consisteixen en la pràctica de protocols i procediments operatius en vigor i es realitzen amb mitjans completament inerts i innocus, sense que puguen presentar cap impacte en l'ecosistema o medi ambient de les aigües i costes pròximes a la zona d'exercicis.

  Pujar