28 d’octubre de 2020 28/10/20

La Regidoria de Platges renova el certificat ISO 9.001 i 14.001

La Regidoria de Platges renova el certificat ISO 9.001 i 14.001 - (foto 1)

  La Regidoria de Platges de l'Ajuntament de Santa Pola ha aconseguit un any més el certificat ISO 9.001 i 14.001, sobre la base de la Normativa UNE-EN. A açò se li sumen les 5 banderes blaves i la distinció temàtica de Socorrisme i Primers Auxilis, que solament tenen tres municipis en tota Espanya, que han aconseguit enguany.

  Mercedes Landa, Regidora de Platges, ha volgut recalcar que "bastants persones creuen que aconseguir les banderes o tindre els certificats ISO no són necessaris, lluitar per ells fa que millorem dia a dia, i que s'esmenen els errors que apareixen diàriament. A poc a poc tots els departaments, no solament el de platges, en aquest i altres ajuntaments, haurem de seguir aquest tipus de normatives que ens ajuden a millorar els serveis."

  Els certificats ISO es renoven anualment a través d'una auditoria que realitza AENOR, on es revisa la documentació i es realitzen inspeccions in situ als serveis que ofereix la regidoria de platges: xiringuitos, zones nàutiques, socorrisme o la neteja de platges i espigons, entre uns altres.

  En 2017 la forma de treballar es va actualitzar a la versió ISO 9.001:2015 i ISO 14.001:2015, que suposa uns canvis en la manera de treball, sent aquest per objectius i actuacions. El departament de platges realitza un gran treball diari, ja que a través dels indicadors associats a cada servei poden avaluar la qualitat de les platges i el risc ambiental que exerceixen aquests serveis sobre el mitjà.

  A més, Landa vol agrair a tot el personal del departament de platges i als tècnics el treball realitzat, ja que han aconseguit els objectius marcats en l'Òrgan Gestor de Platges, realitzat abans de l'època estival.

  Pujar