elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

“Reciclar per a ConserMar" arriba a Santa Pola de la mà de la Conselleria de Medi Ambient i Ecoembes

“Reciclar per a ConserMar" arriba a Santa Pola de la mà de la Conselleria de Medi Ambient i Ecoembes

  El pròxim 25 de juny l'equip de “Reciclar per a ConserMar” s'instal·larà a la platja de Llevant d'aquesta localitat alacantina per conscienciar la ciutadania sobre els beneficis del reciclatge per al medi ambient i la importància de no abandonar els residus a les platges.

  Es tracta d'una acció promoguda per la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, i Ecoembes, en col·laboració amb 22 Ajuntaments costaners de tota la Comunitat Valenciana, que té per objectiu fomentar la recollida selectiva dels residus d'envasos generats a l'entorn de les platges.

  Durant tot el matí l'equip de ConserMar atendrà els ciutadans que s'acosten des d'un estand situat a la Platja de Llevant, concretament, enfront de l'Ajuntament. L'objectiu és informar els ciutadans de la importància de no abandonar els residus a les platges i realitzar-ne una separació correcta. A més, es resoldran possibles dubtes sobre on i com cal depositar un determinat residu i així fer possible el posterior reciclatge.

   Aquestes accions in situ permeten arribar al major nombre possible del veïnatge i conscienciar-los que l'acció de reciclar l'hem de realitzar en qualsevol situació i lloc.

  Aquesta iniciativa té per objectiu fomentar entre els ciutadans la recollida selectiva de residus d'envasos generats a l'entorn de les platges (llandes, briks, envàs de plàstic) i cridar l'atenció per a frenar la brossanatura (basuraleza), és a dir, l'abandó dels residus a les platges (littering). L'acció reforçarà la importància de la separació domèstica d'aquests residus i el depòsit d’aquests als contenidors corresponents per afavorir-ne el reciclatge. Amb tot això, s'ajuda a reduir la contaminació, millorar la qualitat mediambiental i contribuir a l'economia circular dels envasos.

  En definitiva, es tracta d'Implicar la ciutadania com a agent actiu preservador del patrimoni comú que representen les nostres platges, valorant-les com el que són, un tresor natural en l'ús i el gaudi del qual està basat a més en bona part el nostre desenvolupament econòmic.

  La campanya es desenvoluparà entre l'11 de juny i l'11 de juliol pròxims en les 22 platges seleccionades de les províncies d'Alacant, Castelló i València. Començarà a la província de València a la platja del Port de Sagunt per a després desplaçar-se a la província d'Alacant i acabar a la ciutat de Castelló de la Plana.

  A través de la web www.reciclarparaconsermar.es  es podrà conéixer el desenvolupament de la campanya i el dia en què l'equip visitarà cada platja.

  Pujar