elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rapelant per la conservació del medi ambient a Santa Pola

Rapelant per la conservació del medi ambient a Santa Pola

    L'Associació de Voluntaris GEA en col·laboració amb l'Ajuntament de Santa Pola, realitzarà dissabte que ve una espectacular acció de conscienciació i neteja de l'entorn del mirador del Far de Santa Pola.

    El mirador del Far de Santa Pola es troba en un lloc emblemàtic, un enclavament de gran valor ambiental, patrimonial, geològic i, sobretot, paisatgístic. Per això, centenars de persones passen cada setmana per aquest punt del front litoral del Cap, tot un referent a la província. No obstant això, malgrat que la majoria de persones gaudeixen d'aquest entorn d'una forma cívica, alguns desaprensius tiren el seu fem en aquest valuós entorn. Unes deixalles que, en moltes ocasions, acaben atrapades en la vegetació o en les roques de la paret del penya-segat, la qual cosa n’impossibilita la retirada pels serveis de neteja.

    Afortunadament, el compromís amb el medi ambient de l'Associació de Voluntaris GEA, en col·laboració amb el consistori santapoler, tracta de donar resposta a aquest problema mitjançant una acció atractiva i efectiva. D'una banda, el grup de rescat en estructures col·lapsades d'aquesta associació realitzarà un descens amb cordes pel penya-segat, retirant el fem atrapat en el penya-segat. Al mateix temps, un altre grup de voluntaris de l'associació retirarà els residus de zones més accessibles, concretament les situades entre el perímetre del far i les zones limítrofes al mirador.

    Amb aquesta acció es pretén, d'una banda, eliminar el fem d'unes zones de difícil accés a les quals mai degué arribar. I, d'altra banda, i no menys important, denunciar les actituds incíviques que danyen el nostre medi ambient, així com posar en valor els nostres espais naturals i alertar  ciutadania de la fragilitat d’aquests i de la necessitat de conservar-los.

    Pujar